Klassieke Zalmcocktail met Whiskysaus, een ouderwets lekker voorgerecht. Met een heerlijke smaak van zalm met romige whiskysaus en een fris kappertje, is dit een elegant recept dat je dinertje aankleedt. En dit makkelijke recept, maak je in slechts een paar stappen. Geniet van dit heerlijke gerecht.
Snelle Zalmcocktail met Whiskysaus
Vroeger hadden we standaard tijdens de feestdagen minimaal een keer een zalmcocktail. Met zelfgemaakte whiskysaus. Iets wat we buiten de feestdagen nooit aten. En we keken er naar uit. Elk jaar weer.
De ijsbergsla, knapperig en fris onderin. De rode zalm (want rode zalm is het allerlekkerste), naturel of gemengd met kappertjes of fijngesneden augurkjes en romige whiskysaus. De saus werd 's middags al gemaakt en had dan goed de tijd om op smaak te komen. Een eitje erbij en klaar. En om het geheel feestelijk aan te kleden werd het glas gedecoreerd met peterselie. Heerlijk!
Zalmcocktail Recept
Tegenwoordig eet ik het niet meer tijdens alle feestdagen. Er is simpelweg zoveel keus. Een heerlijk torentje met gerookte kip en avocado, garnalen ragout of juist een heerlijke Hollandse garnalencocktail.
Maar toch wissel ik dat nog graag af met dit nostalgische voorgerecht. Ik ga deze feestdagen weer een zalmcocktail maken. En jij?
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 1 eiwit losgeklopt
- 2 eetlepels platte peterselie fijngesneden
- 100 ml mayonaise
- ½ eetlepel tomatenketchup
- ½ eetlepel whisky
- 4 eetlepels slagroom opgeklopt tot yoghurtdikte
- 400 gram rode zalm uit blik
- 2 theelepels kappertjes fijngesneden
- 50 gram ijsbergsla fijngesneden
- 1 hardgekookt ei in vier partjes
- ⅛ theelepel paprikapoeder garnering
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Doop de bovenkant van het glas in het eiwit en dan in de fijngesneden peterselie. Laat aan de lucht drogen.1 eiwit, 2 eetlepels platte peterselie
- Maak de whiskysaus door de slagroom te mengen met mayonaise, ketchup en whisky.100 ml mayonaise, ½ eetlepel tomatenketchup, ½ eetlepel whisky, 4 eetlepels slagroom
- Open de blikken zalm, giet af en verwijder de graatjes.400 gram rode zalm
- Meng de zalm met de fijngesneden kappertjes.2 theelepels kappertjes
- Leg de gesneden sla onderin het glas en verdeel de zalm erover.
- Lepel de whiskysaus over de zalm. Voeg een kwart van het hardgekookte ei toe. Garneer met paprikapoeder.50 gram ijsbergsla, 1 hardgekookt ei, ⅛ theelepel paprikapoeder
Geef een reactie