Ontdek deze heerlijke combinatie van romig yoghurtijs met chocola en aardbeien. Een verfrissend toetje (of tussendoortje). De romige yoghurt, sappige aardbeien en decadente chocola is een topcombinatie.
En of je nu van zoet houdt, of een fris dessert zoekt, dit ijs past hier heerlijk bij. De perfecte traktatie in de zomer!

Geniet van Verfrissend Yoghurtijs met Chocola en Verse Aardbeien
IJs, mijn guilty pleasure in de zomer, daar kun je me echt voor wakker maken. Roomijs, waterijsjes, maar waar ik de laatste tijd steeds meer fan van ben is yoghurt ijs. Dat romige ijs, met de frisse smaak, is zo lekker als het warm is.
En na limoen yoghurt ijs met frambozen en Grieks yoghurt ijs met walnoten en honing (een tip als heerlijk toetje), kon ik als echte chocoholic natuurlijk niet zonder chocolade yoghurt ijs.
En dit was zo lekker. Voor wat extra smaak en een vleugje zomer heb ik wat aardbeienjam door de chocola gemengd (aardbeien en chocola is een topduo) en vervolgens alles ingevroren. Het eindresultaat was een coupe met romige chocolade yoghurtijs met een vleugje aardbei en heerlijk vers fruit. Mijn hele coupe ging op! En ik denk dat jij dit net zo lekker gaat vinden!
Wat heb je nodig voor Yoghurt-Aardbeienijs met Chocola?
Om dit Yoghurtijs met Chocola en Aardbeien te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:

- Slagroom: Door de slagroom op te kloppen, zorgt het dat het ijs mooi, luchtig en romig wordt.
- Honing: Voor het zoeten van het yoghurtijs.
- Zout: Balanceert de smaak in het ijs.
- Griekse yoghurt: Deze romige yoghurt is lekker dik.
- Aardbeienjam: een zoete jam gemaakt van aardbeien. Je kunt ook frambozen of rode bessen jam gebruiken.
- Chocoladesaus: Gebruik kant-en-klare chocoladesaus uit de supermarkt of maak hem makkelijk zelf. Breng 125 ml slagroom aan de kook en zet het vuur uit. Roer hier 100 gram fijngehakte chocola doorheen.
- Aardbeien: Gebruik verse aardbeien. Zoek naar mooie rode aardbeien met verse groene blaadjes. De aardbeien moeten stevig zijn en zoet ruiken. Was ze en verwijder het kroontje (in deze volgorde. Verwijder je eerst het kroontje dan zuigt de aardbei het waswater op en worden ze waterig)
Hoe maak je Chocola en Aardbeien-Yoghurt Swirl IJs?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.

- Doe de slagroom en honing in een grote kom en mix tot de slagroom stijfgeklopt is.
- Spatel de slagroom en het zout door de Griekse yoghurt. Voeg ook de chocoladesaus of aardbeienjam toe.
- Roer dat voorzichtig door het roommengsel.
- Schenk in een diepvriesdoos en laat dat minimaal 4 uur in de diepvries staan.
Serveer met verse aardbeien en extra chocoladesaus. En ook een toef slagroom is erg lekker!
Tips, Vervangingen en Variaties
- In plaats van chocoladesaus kun je ook fijngehakte chocola erdoor roeren.
- Gebruik melkchocola of witte chocola in plaats van pure chocola
- Andere fruitsoorten zoals bosbessen, frambozen en perziken zijn ook erg lekker.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Yoghurtijs met Chocola en Aardbeien
Ingrediënten
- 200 ml slagroom, koud
- 5 eetlepels honing
- ⅛ theelepel zout
- 500 ml Griekse yoghurt
- 4 eetlepels aardbeienjam
- 4 eetlepels chocoladesaus
Instructies
- Klop de slagroom met de honing stijf in een grote kom.200 ml slagroom, 5 eetlepels honing
- Schenk de Griekse yoghurt en het zout erbij en spatel dat door de room.⅛ theelepel zout, 500 ml Griekse yoghurt
- Voeg de aardbeienjam en de chocoladesaus toe en roer dat voorzichtig door het roommengsel.4 eetlepels aardbeienjam, 4 eetlepels chocoladesaus
- Schenk dat in een diepvriesdoos en laat minimaal 4 uur opvriezen in de diepvries.
Opmerkingen
- In plaats van pure chocoladesaus kun je ook fijngehakte chocola erdoor roeren.
- Gebruik melkchocola of witte chocola in plaats van pure chocola
- Andere fruitsoorten zoals bosbessen, frambozen en perziken zijn ook erg lekker.
- Diepvries - Je kunt het yoghurtijs met chocola en aardbeien bewaren gedurende 1 maand. Wanneer je tussentijds ijskristallen op de bovenkant ziet verschijnen, kun je het beter weggooien.
Geef een reactie