Decadent? Zeker weten. Lekker? Top recept! Moeilijk? Absoluut niet. Het vergt alleen een beetje tijd om dit recept voor limoen yoghurt ijs met frambozen munt gelei te maken
Maar dan heb je een heerlijk fris en zomers dessert wat bijna niet kan worden geëvenaard. Dus heb je tijd en zin in iets heerlijks, dan raad ik je dit recept zeker aan.
Limoen yoghurt ijs met frambozen munt gelei

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Limoen yoghurt ijs met frambozen munt gelei
Decadent? Zeker weten. Lekker? Top recept! Moeilijk? Absoluut niet. Het vergt alleen een beetje tijd om dit recept voor limoen yoghurt ijs met frambozen munt gelei te maken
Apparatuur
- zeef
- diepvries
Ingrediënten
Limoen yoghurt ijs
- 500 ml Griekse yoghurt
- 2 limoenen, sap
- 75 gram suiker
- 1 theelepel vanille-extract
Frambozen munt gelei
- 125 gram frambozen
- 1 eetlepel suiker
- 250 ml water
- 3 blaadjes gelatine
- 5 muntblaadjes , in reepjes
Instructies
Limoen yoghurt ijs
- Meng het limoensap, suiker en het vanille-extract tot de suiker is opgelost.
- Klop dan de yoghurt erdoor.
- Schep in de glaasjes en laat opvriezen in de diepvries (minimaal 3 uur)
Frambozen munt gelei
- Maak de frambozen gelei door de frambozen met de suiker en het water in een steelpannetje aan de kook te brengen.
- Zet het vuur laag en sudder 15 minuten.
- Leg de gelatine blaadjes in koud water
- Zet een fijne zeef op een kom en schenk het frambozen mengsel erop.
- Druk met de achterkant van de lepel al het sap uit de frambozen.
- Verwarm het sap tot het heet is.
- Haal het sap van het vuur.
- Knijp de gelatine blaadjes goed uit en los ze op in het sap.
- Roer ook de munt blaadjes door het sap.
- Vul aan met het restant water.
- Pak het yoghurtijs uit de diepvries en schenk de gelei erbovenop.
- Zet het geheel weer terug in de diepvries, minimaal 30 minuten.
- Haal het dessert 10 minuten voor het serveren uit de diepvries.
Opmerkingen
Voedingswaarde
Calories: 178kcalCarbohydrates: 31gProtein: 14gFat: 1gSaturated Fat: 1gCholesterol: 6mgSodium: 51mgFiber: 3gSugar: 25gVitamin A: 70IUVitamin C: 18mgIron: 1mg
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me weten hoe je het vindt!
Geef een reactie