Bier ijs met sinaasappel, we gaan op weg naar de zomer, met heerlijke temperaturen en wat is er dan beter dan afkoelen met een lekker ijsje. En deze keer heb ik een verrassende twist: biersorbet ijs met sinaasappel. Dit frisse en fruitige ijsje is echt heel lekker en daar kun je geen genoeg van krijgen.
Ontdek nu zelf hoe je dit heerlijke recept makkelijk zelf maakt. Je hebt niet eens een ijsmachine nodig. En nu gauw hopen op de warme temperaturen!
Bierijs met Sinaasappel recept: de perfecte zomerse verkoeling
Nu het weer bijna zomer is, is het weer tijd voor verkoelende lekkernijen. En ik ben dol op zomerse traktaties. Je hebt op het blog al diverse ijsrecepten voorbij zien komen, maar er was toch nog plek voor meer. Want deze verfrissende sorbet van bier en sinaasappel is verrassend door de unieke, heerlijke smaakcombinatie. Perfect voor een zomerse BBQ of Picknick.
Toen ik dit recept voor de eerste keer maken, wat het liefde op het eerste gezicht (lees hapje). Dit bijzondere recept combineert het beste van twee werelden: het bier voegt een subtiele, en lekkere smaak toe aan het ijs, terwijl de sinaasappel zorgt voor een verfrissende, fruitige twist.
Dus als je op zoek bent naar een verrassende en verkoelende traktatie, dan is dit bier ijs met sinaasappel zeker een aanrader.
Wat heb je nodig voor Sinaasappel Bierijs Sorbet?
Om dit Bier IJs met Sinaasappel te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:
- Bier: In dit recept is Rädler gebruikt, een heerlijk verfrissend biertje met een laag alcoholpercentage (2 %). Je kunt zelfs alcoholvrij gebruiken.
- Sinaasappel: Deze heerlijke frisse vrucht geeft een citrusachtige sinaasappelsmaak aan dit recept dat heerlijk fris is. Gebruik versgeperst sinaasappelsap voor de lekkerste smaak. Heb je dat niet, dan kun je ook kant-en-klaar sinaasappelsap gebruiken.
Hoe maak je Bier ijs, heerlijk verkoelend?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
Meng het sinaasappelsap met het bier en schenk in een diepvriesdoos. Blijf minstens een halve cm uit de bovenkant (de vloeistof zet uit wanneer het ijs bevriest). Sluit af met een deksel.
Zet in de diepvries en laat het ijs opvriezen. Haal het ijs elke dertig minuten uit de diepvries en roer het door met een vork, tot het volledig bevroren is. Zo krijg je mooie ijskristallen.
Schep het ijs in een mooie kelk (of bierglas) en garneer met vers fruit, zoals aardbeien, bosvruchten of sinaasappelpartjes.
Top Tip
- Bier: Gebruik verschillende biersoorten, en kijk eens naar het bier dat je echt lekker vindt. Een donkere biersoort geeft een hele ander smaak als een blond bier.
- Bier 2: Je kunt ook variëren met de hoeveelheid bier die je gebruikt. Wil je juist een sterke biersmaak of een subtiele hint.
- Sinaasappel: Speel eens met fruitsoorten, Rood fruit of perzik zijn ook goede smaakcombinaties met sinaasappelsap.
- Bewaren: Vries het ijs in een lage bak in, in plaats van in een hoge bak, dan blijft het zachter. Leg een plasticfolie over het ijs als het bevroren is, zo kun je het beter bewaren.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 400 ml sinaasappelsap vers geperst
- 600 ml Rädler
- bosvruchten vers fruit, garnering
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Meng het sinaasappelsap met het Rädler en schenk in een diepvriesbak.400 ml sinaasappelsap, 600 ml Rädler
- Zet de bak in de vriezer en laat het ijs opvriezen. Roer elke 30 minuten (tot het goed bevroren is) met een vork door, zodat je mooie kleine ijskristallen krijgt.
- Schep de sorbet in een mooie coupe en garneer met bosvruchten of ander vers fruit.bosvruchten
Opmerkingen:
- Een donkere biersoort geeft een hele ander smaak als een blond bier.
- Je kunt ook variëren met de hoeveelheid bier die je gebruikt. Wil je juist een sterke biersmaak of een subtiele hint.
- Vries het ijs in een lage bak in, in plaats van in een hoge bak, dan blijft het zachter.
- Leg een plasticfolie over het ijs als het bevroren is, zo kun je het beter bewaren.
- Bewaren: IJs kun je tot 3 maanden bewaren in een luchtdichte afgesloten doos in de vriezer. Krijg je ijskristallen op het ijs, gooi het dan weg.
Geef een reactie