Bierijs met sinaasappel is een heerlijk ijs op warme Zomerse avonden, waar je wat koelte wilt. Lekker geserveerd met wat vers fruit wordt het een alternatief op een verfrissend biertje. Proost!
Soms is het zo warm en snak je naar iets koels en kouds. Een biertje zou dan wel lekker zijn. Maar wat ook heerlijk is, is dit bierijs met een vleugje sinaasappel. Daarbij serveer je wat heerlijk fruit, waardoor het ook nog (een beetje) gezond oogt. Om het bierijs te maken heb je zeker geen ijsmachine nodig. Doordat er alcohol in het bier zit (en blijft) wordt het niet heel hard in de diepvries. Wanneer je zorgt dat je tussendoor een paar keer met een vork de kristallen mooi los roert, komt het helemaal goed. Cheers!
Omdat...
- je alcohol in het ijs gebruikt vriest het minder hard (alcohol heeft een lager vriespunt). Hou deze verhouding dus aan, want voeg je meer bier toe, dan wordt het vriezen steeds lastiger.
- je nog meer verfrissing wilt gebruik je grapefruit in plaats van sinaasappelsap.
- je een licht zoet ijs wilt, gebruik je Radler.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terug vindt!
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennl
Bier ijs met sinaasappel
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Ingrediënten
400 mL sinaasappelsap
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Meng het sinaasappelsap met het Radler en schenk in een diepvriesbak.
- Zet de bak in de vriezer en laat het ijs opvriezen. Roer elke 30 minuten (tot het goed bevroren is) met een vork door, zodat je mooie kleine ijskristallen krijgt.
Geef een antwoord