Romig yoghurtijs met gekarameliseerde walnoten en een zoete honing. Een ideale afsluiter van een Grieks buffet.
Na een rijkelijk gevulde buffet tafel, afgeladen met allerlei Griekse gerechten, zijn de laatste schalen leeg geschraapt. De buffetbordjes balanceren als echte acrobaten op het aanrecht, druk doende om vooral niet om te vallen. Het bestek ligt al te weken in het afwasteiltje, gevuld met glanzende bellen van het teveel aan afwasmiddel dat er net weer in is gespoten. Verhip, alweer te hard in de fles geknepen. Bijna voldaan en heel verwachtingsvol kijken de gasten mij aan: "wat zou ze nog meer voor ons in petto hebben?" Met vaste tred loop ik naar de diepvries en haal daar een grote doos uit. Dat belooft weer veel goeds....
Zo ongeveer eindigde mijn geserveerde Griekse buffet. Dat moest nog tot een spectaculair einde worden gebracht. En naast de baklava, had ik nog een verrassing in petto: zelfgemaakt Grieks yoghurtijs (zonder ijsmachine) met gekarameliseerde walnoten (je weet wel die zo heerlijk smelten op je tong) en een drupje honing.
Omdat...
- je geen ijsmachine gebruikt voeg je wat geklopte slagroom toe voor extra luchtigheid.
- je knapperige walnoten, maar zeker geen verbrande walnoten wilt, blijf je bij de pan in de buurt als je ze bakt (geloof me als ervaringsdeskundige kan ik het weten).
- je geen saus anders dan de honing gebruikt, zoek je een lekkere honing uit. Ik heb gekozen voor een tijmhoning, omdat deze heel goed bij de Griekse keuken past en heerlijk van smaak is.
Tijdsplanning
1 week te voren:
- maak het ijs 1 week te voren en bewaar in de vriezer tot gebruik.
1 dag te voren:
- karameliseer de walnoten en bewaar ze in een afgesloten, luchtdichte doos.
Grieks yoghurt ijs met walnoten en honing

Heb je deze Grieks yoghurt ijs met honing en walnoten gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Grieks yoghurt ijs met walnoten en honing
Apparatuur
- diepvries
- diepvriesbak
- koekenpan 26 cm
- bakpapier
Ingrediënten
Grieks yoghurt ijs
- 200 mL slagroom
- 5 eetlepels honing
- 1 snufje zout
- 500 mL Griekse yoghurt
gekarameliseerde walnoten
- 1 eetlepel boter
- 50 gram walnoten
- 25 gram suiker
topping
- honing
Instructies
Griekse yoghurt ijs
- Klop de slagroom met de honing stijf.
- Spatel dat met het zout door de Griekse yoghurt.
- Schenk in een diepvriesdoos en laat opvriezen in de diepvries.
Gekarameliseerde walnoten
- Smelt de boter op laag vuur in de koekenpan.
- Schep de walnoten erbij.
- Verdeel daar de suiker over en roer alles goed door. Blijf goed roeren anders brandt het aan.
- Wanneer de suiker is gesmolten haal je de walnoten uit de koekenpan en leg je ze op een bakpapier.
- Laat afkoelen.
- Hak de walnoten in grove stukken.
Serveren
- Schep een bolletje ijs in het glas. Strooi wat gehakte walnoten op het ijs en voeg een drupje honing toe.
Geef een reactie