Warme Chocolademelk met Baileys - Een verwennerijtje, dat kun je deze warme chocolademelk zeker wel noemen. Lekker met een toefje slagroom en een scheutje Baileys. Genieten met een grote G!
Warme Chocolademelk met Baileys
Soms moet je jezelf gewoon eens verwennen. Iets lekkers bakken, een wijntje of deze heerlijke warme chocolademelk met een scheutje Baileys. Een echte volwassen versie van warme chocolademelk. En deze guilty pleasure is lekker tot de laatste slok. Dat is pas echt genieten. Een lekker simpel gerecht, maar wel vol van smaak. En deze chocolade melk die deel je natuurlijk! Met Kerst of Sinterklaas bijvoorbeeld.
En hou je van Chocolademelk? Probeer dan ook eens deze witte chocolademelk, luxe chocolademelk of Nutella chocolademelk.
Jump to:
Wat heb je nodig voor Baileys Warme Choco?
Om deze Warme Chocolademelk met Baileys te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:
- Melk - Om de chocola in te smelten, zodat je een romige chocolademelk krijgt.
- Pure chocola - Voor een romige, echte chocolademelk, laat je de chocola smelten in de melk. Gebruik een pure chocola met meer dan 70 % cacao voor een rijke chocolade smaak.
- Honing - Om de warme chocolademelk te zoeten.
- Baileys - Een likeur met een romige smaak. Het is een mix van Ierse room, vanille en Ierse whiskey. Het bevat 17 % alcohol
- Slagroom - Klop de slagroom stijf met een eetlepel suiker en gebruik het als topping op de chocolademelk.
- Cacao - Voor een diepere chocolade smaak (en omdat het gewoon mooi staat 😉 )
Hoe maak je Baileys Chocolademelk?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Verwarm de melk in het pannetje en voeg de honing toe.
- Breek de chocola in stukjes en doe bij de warme melk. Blijf roeren tot hij is opgelost, anders brand de chocola aan. Zet het vuur dan uit.
- Schenk onderin een kom of glas de Baileys en schenk de warme choco erbij.
- Garneer met een toef slagroom en bestrooi met cacao. Serveer meteen.
Serveren dit smaakt heerlijk als het koud buiten is met gevulde speculaas, banketstaaf met appel of kruidige perencake met olijfolie.
Tips en Variaties
- Top de slagroom met mini-marshmallows, kleine chocolade fudge blokjes of chocolade krullen.
- Voor nog meer chocola: drizzle wat chocoladesaus over de slagroom.
- Lekker met de Original Baileys, maar probeer ook eens één van de andere varianten zoals salted caramel of chocola de luxe.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
Ingrediënten
- 600 ml melk
- 120 gram pure chocolade minstens 70 % cacao
- 4 theelepel honing
- 120 ml Baileys
- 100 ml slagroom opgeklopt met één eetlepel suiker
- snufje cacao garnering
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de melk in een pannetje.600 ml melk
- Draai het vuur uit en los de chocola en honing erin op. Lost de chocola niet helemaal op, verwarm het nog een klein beetje. Maar blijf roeren anders brandt de chocola aan.120 gram pure chocolade, 4 theelepel honing
- Schenk onderin een mok of glas de Baileys.120 ml Baileys
- Giet de warme chocolademelk erop.
- Garneer met een toef slagroom en bestrooi met cacao poeder.100 ml slagroom, snufje cacao
- Herhaal dat voor alle mokken.
Rachael says
Delicious and perfect for ski season. Thank you for this recipe!
Andréa says
You're welcome!