Luxe chocolademelk met licor 43 - Er gaat niets boven een warme kop warme chocolademelk op een koude winterdag. Maar wat als je deze klassieke traktatie zou kunnen verheffen tot iets echt luxe? Maak dan deze chocolademelk met Licor 43, een decadente en heerlijke draai aan traditionele warme chocolademelk die zeker indruk zal maken op zelfs de veeleisendste chocolademelk drinkers.
Of je nu lekker op de bank zit met een goed boek of gasten ontvangt op een kille avond, luxe chocolademelk met Licor 43 is de perfecte manier om op te warmen en te genieten van een echt speciale traktatie. Probeer het eens en ervaar de ultieme luxe warme chocolademelk.
Jump to:
Verwarm jezelf met deze heerlijke luxe chocolademelk met Licor 43.
Dus wat is Licor 43 precies? Het is een Spaanse likeur gemaakt volgens een geheim recept met een mix van 43 verschillende kruiden en specerijen, vandaar de naam. Het resultaat is een zachte, zoete en licht kruidige smaak die perfect samengaat met de rijke, romige smaak van warme chocolademelk.
Het eindresultaat is een luxe en heerlijke warme chocolademelk waar je van gaat smullen. De Licor 43 voegt een subtiele smaak toe aan de traditionele warme chocolademelk, terwijl de slagroom en vanille zorgen voor een rijke en decadente afdronk.
En wil je nog meer lekkere warme drankjes om te genieten, kijk dan op deze pagina met heerlijke recepten voor warme drankjes, zoals zelfgemaakte chai thee, chocolademelk met Baileys en bisschopswijn.
Wat heb je nodig voor Romige Chocomelk met likeur 43?
Om deze Luxe Chocolademelk met Licor 43 te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:
- Licor 43 - of Cuarenta y Tres. Een zoete Spaanse likeur met 43 ingrediënten, waaronder het sap van citrus. En daarom past het zo lekker bij dit toetje.
- Vanille-extract - Voor een vleugje vanille smaak. Als je het aan kunt komen gebruik dan natuurlijk vanille-extract. Met dit vanille-extract recept maak je dat zelf (en dat is veel goedkoper dan zo’n klein flesje uit de winkel en je kunt er heel lang mee doen).
- Melk - Gebruik volle melk voor het oplossen van de chocola
- Pure chocola - Deze chocola heeft een intense smaak. Het bevat meer cacao dan suiker. Dat is in dit geval goed omdat je al licor 43 toevoegt en die is lekker zoet.
- Slagroom - Gebruik slagroom en geen light room. Omdat je dit moet kloppen is dat belangrijk. Zorg dat hij goed koud is dan klopt hij beter stijf.
- Poedersuiker - Omdat het roommengsel snel stijf klopt, gebruik je poedersuiker. Dat lost snel op en mengt goed. Gewone suiker zou kristallen geven.
- Kaneel - Heeft een zoete houtachtige smaak met een vleugje citroen. We gebruiken het hier gemalen.
Hoe maak je Warme Chocolademelk met Licor 43?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Verwarm de melk tot hij heet is.
- Schenk ondertussen licor 43 en vanille-extract in een mok.
- Los de chocola op in de melk en schenk die in je mok.
- Klop de slagroom met de poedersuiker stijf en spuit een toef slagroom op de chocomelk. Bestuif met wat kaneel en serveer meteen.
Tips en variaties
- Licor 43 - Ook lekker is warme chocolademelk met jägerbitter, Schrobbeler of (donkere) rum.
- Vanille-extract - Kun je ook vervangen door 1 theelepel vanille suiker
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
Ingrediënten
- 2 eetlepels Licor 43
- 1 theelepel vanille-extract
- 200 ml melk
- 35 gram pure chocolade
- 100 ml slagroom
- 2 theelepels poedersuiker
- ⅛ theelepel gemalen kaneel
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Schenk onderin de mokken, de licor 43 en het vanille-extract.2 eetlepels Licor 43, 1 theelepel vanille-extract
- Verhit in een pannetje de melk tot hij kookt.200 ml melk
- Zet het vuur uit en meng de chocolade erdoor, zodat hij smelt.35 gram pure chocolade
- Schenk dat in de mokken.
- Meng de slagroom met de poedersuiker tot hij stijf is.100 ml slagroom, 2 theelepels poedersuiker
- Spuit een mooie toef op de chocolademelk.
- Bestuif met kaneel.⅛ theelepel gemalen kaneel
Opmerkingen:
- Als je het aan kunt komen gebruik dan natuurlijk vanille-extract. Met dit vanille-extract recept maak je dat zelf (en dat is veel goedkoper dan zo’n klein flesje uit de winkel en je kunt er heel lang mee doen).
- Kun je ook vervangen door een theelepel vanille suiker
Geef een reactie