Vermicelli soep met tuinkruiden, een makkelijke soep met lekker veel smaak. Je maakt hem snel en simpel zelf. Ouderwets lekker!
Vroeger ging ik op Zondag elke week naar mijn oma. Dat deden we nog in die tijd. Met zijn allen op een krappe flat en af en toe kwam mijn familie uit Geldrop ook en dan maakte oma een pan met soep. Vermicellisoep of groentesoep (ook met lekker veel vermicelli).
De soep slurpte je er dan uit en dan hield je vlees en vermicelli over die je met een flinke dot mosterd naar binnen lepelde.
Vegetarische variant
Dat was de variant met vlees. Die maak je van een heerlijke runderbouillon gemaakt van soepvlees en aangevuld met zelfgedraaide gehaktballetjes. Voor vandaag heb ik een vegetarische variant.
Omdat het zomer is en ik mijn soep dan heel snel klaar wil hebben, zodat het met warm weer niet extra warm wordt in de keuken. En vlees niet altijd noodzakelijk is.
- Wil je toch liever een soep met vlees? Zet je de bouillon op met 300 gram runderpoulet (aan het koude water toevoegen anders wordt de poulet taai). Ook draai je van 250 gram rundergehakt of half om half kleine balletjes en doe je die 15 minuten voor het opdienen (samen met de vermicelli) bij de bouillon.
- Vermicelli gauw te gaar. Daarom voeg je hem 15 minuten voor het opdienen pas toe. Opwarmen is bij deze soep dan ook niet lekker, dus maak net genoeg voor de lunch.
- Ik heb in mijn kruidentuintje kervel, peterselie en bieslook staan. En dus heb ik dat als kruiden toegevoegd. Maar je kunt die ook vervangen door tijm en reepjes basilicum (ook echte aanraders).

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terug vindt!
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennl
Vermicelli soep met tuinkruiden
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Ingrediënten
1250 ml groentebouillon ongezouten
1 stukje foelie
1 laurierblaadje
40 gram boter
40 gram bloem
¼ theelepel peper naar smaak
1 theelepel zout
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de bouillon tot hij net niet kookt, maar wel dampt.
- Breek de vermicelli in kleine stukjes en strooi in de bouillon.
- Leg het laurierblaadje en stukje foelie erbij en laat 15 minuten garen.
- Smelt de boter in een tweede pannetje en, wanneer die is gesmolten, roer je er in een keer de bloem door.
- Bak het boter bloem mengsel 2 minuten door, zodat de bloem gaart.
- Voeg dan de bloem aan de soep toe, terwijl je blijft roeren.
- Hak de verse tuinkruiden fijn. Strooi die in de soep. Serveer meteen
Opmerkingen:
- Wil je toch liever een soep met vlees? Zet je de bouillon op met 300 gram runderpoulet (aan het koude water toevoegen anders wordt de poulet taai). Ook draai je van 250 gram rundergehakt of half om half kleine balletjes en doe je die 15 minuten voor het opdienen (samen met de vermicelli) bij de bouillon.
- Vermicelli gauw te gaar. Daarom voeg je hem 15 minuten voor het opdienen pas toe. Opwarmen is bij deze soep dan ook niet lekker, dus maak net genoeg voor de lunch.
- Ik heb in mijn kruidentuintje kervel, peterselie en bieslook staan. En dus heb ik dat als kruiden toegevoegd. Maar je kunt die ook vervangen door tijm en reepjes basilicum (ook echte aanraders).
Geef een antwoord