Vermicelli soep met tuinkruiden, een makkelijke soep met lekker veel smaak. Je maakt hem snel en simpel zelf. Net zoals ik hem vroeger bij oma op zondag at. Ouderwets lekker!
Ouderwetse vermicellisoep
Vroeger ging ik op zondag elke week naar mijn oma. Dat deden we nog in die tijd. Met zijn allen op een krappe flat en af en toe kwam mijn familie uit Geldrop ook en dan maakte oma een pan met soep. Vermicellisoep of groentesoep (ook met lekker veel vermicelli).
De soep slurpte je er dan uit en dan hield je vlees en vermicelli over die je met een flinke dot mosterd naar binnen lepelde.
Vegetarische variant
Dat was de variant met vlees. Die maak je van een heerlijke runderbouillon gemaakt van soepvlees en aangevuld met zelfgedraaide gehaktballetjes. Voor vandaag heb ik een vegetarische variant.
Omdat het zomer is en ik mijn soep dan heel snel klaar wil hebben, zodat het met warm weer niet extra warm wordt in de keuken. En vlees is niet altijd nodig, zoals je merkt als je deze soep eet. Smakelijk!
Top Tip
Vermicelli wordt gauw te gaar. Voeg hem daarom pas 15 minuten voor het opdienen toe.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 1250 ml groentebouillon ongezouten
- 40 gram vermicelli
- 1 stukje foelie
- 1 laurierblaadje
- 40 gram boter
- 40 gram bloem
- ¼ theelepel peper naar smaak
- 1 theelepel zout
- 20 gram verse tuinkruiden zoals peterselie, tijm, bieslook
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de bouillon tot hij net niet kookt, maar wel dampt.1250 ml groentebouillon
- Breek de vermicelli in kleine stukjes en strooi in de bouillon.40 gram vermicelli
- Leg het laurierblaadje en stukje foelie erbij en laat 15 minuten garen.1 stukje foelie, 1 laurierblaadje
- Smelt de boter in een tweede pannetje en, wanneer die is gesmolten, roer je er in een keer de bloem door.40 gram boter, 40 gram bloem
- Bak het boter bloemmengsel 2 minuten door, zodat de bloem gaart.
- Voeg dan de bloem aan de soep toe, terwijl je blijft roeren. Breng de soep op smaak met zout en peper.¼ theelepel peper, 1 theelepel zout
- Hak de verse tuinkruiden fijn. Strooi die in de soep. Serveer meteen20 gram verse tuinkruiden
Geef een reactie