Vandaag deel ik een snel recept met veel groente: spaghetti met tomaat en courgette. Een gerecht dat in slechts 20 minuten op tafel staat (en dat maakte het meteen tot een favoriet). En het is niet alleen lekker, maar het is ook heel eenvoudig te maken! Probeer snel zelf.
Spaghetti met Courgette en Tomaat
Mijn jongste is dol op alles wat Italiaans is, met spaghetti gerechten op stip op nummer één. Zet ik een pan met spaghetti met broccoli, gehakt en spekjes of snelle spaghetti bolognese op tafel dan is zijn bord zo leeg. En dit recept is niet alleen snel, makkelijk en met romige pasta, maar eenvoudig en puur van smaak.
De ster van dit gerecht is de courgette. En veel mensen vinden de courgette smaakloos. Maar door de courgette aan te bakken en op smaak te brengen met heerlijke kruiden, zul je zien dat voor deze spaghetti met tomaat en courgette absoluut het tegenovergestelde geldt.
Pasta met courgette, Tomaat en Gehakt
De combinatie van sappige cherrytomaten en geroerbakte courgette met geruld gehakt op een bedje van romige spaghetti geeft een heerlijke combinatie van smaken, die je zo naar Italië lijken te brengen.
Een zonnig gerecht op je bord. Dus laten we gaan koken en genieten van de smaken uit Italië op de borden. Buon Appetito!
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
Spaghetti
- 125 gram spekreepjes
- 1 ui gesnipperd
- 300 gram rundergehakt
- 500 gram spaghetti
Roerbak courgette
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 courgettes gewassen, gehalveerd en in schijfjes gesneden
- 2 tenen knoflook uitgeperst
- 60 gram cherrytomaten gehalveerd
- 2 eetlepels basilicum vers in reepjes gesneden
- ½ theelepel zout
- ⅙ theelepel peper
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar voor een vlotte bereiding.
- Bak de spekreepjes en de ui in de koekenpan gedurende 3 minuten.125 gram spekreepjes, 1 ui
- Voeg het gehakt toe en bak het rul en bruin.300 gram rundergehakt
- Kook ondertussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af.500 gram spaghetti
- Meng het gehakt met de gekookte spaghetti.
- Verhit een koekenpan, voeg de olijfolie toe en roerbak de courgette 2 minuten.2 eetlepels olijfolie, 2 courgettes
- Voeg snel de knoflook toe en bak, terwijl je roert, gedurende 30 seconden.2 tenen knoflook
- Meng de cherrytomaatjes erdoor en bak nog eens 1 minuut. Haal van het vuur en roer het zout, peper en basilicum erdoor.60 gram cherrytomaten, 2 eetlepels basilicum vers, ½ theelepel zout, ⅙ theelepel peper
- Schep de spaghetti op een bord en verdeel de roergebakken courgette erbovenop.
Opmerkingen:
- Koelkast: Bewaar de spaghetti in een luchtdichte container, maximaal 2 dagen.
- Diepvries: Je kunt dit invriezen in een diepvriesdoos of zak en zo maximaal 2 maanden in de vriezer bewaren. Laat ontdooien in de koelkast. Let op: de textuur van de groenten zal veranderen.
- Opwarmen: Doe de spaghetti met tomaatjes en courgette met voldoende olie in een koekenpan en verwarm op gemiddeld vuur tot het warm is, terwijl je roert. Of je warmt de spaghetti op in de magnetron.
Geef een reactie