Zelf Twix cupcakes maken: een heerlijke cupcake gevuld met karamel en bedekt met knapperige chocola. Net zoals bij de candybar! Dit makkelijke recept wil je echt uitproberen. Want hier kun je onmogelijk vanaf blijven!
Cupcake recept met Twix smaak
Een van mijn favoriete chocoladerepen, vroeger Raider (ja ik ga al wat jaren mee) en tegenwoordig Twix. De heerlijke karamel, knapperig koekje en chocola, ik kan daar met moeite vanaf blijven (en meestal lukt dat niet).
Dus toen ik cupcakes wilde gaan bakken en dit recept voorbij zag komen bij Eef kookt Zo, waar ik in het kader van de foodblogswap een recept van moest koken of bakken, was ik verkocht.
Dit recept wil je zelf maken: de cupcakes zijn zacht en smeuïg. En zoete karamel in het midden als verrassing. Een knapperige chocoladetopping (met maar 1 ingrediënt) en ze zijn makkelijk te maken. Geen extra decoratie als topping, want deze zijn zo al heel erg lekker!
Top Tip
Laat de cupcakes volledig afkoelen voordat je ze gaat eten. Dan wordt de smaak nog lekkerder.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
Cupcakes
- 125 gram boter ongezouten kamertemperatuur
- 125 gram suiker
- 2 eieren maat L
- 1 theelepel vanille-extract
- 2 eetlepels melk
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
Karamel vulling
- 150 gram karamelpasta Karamelpasta of Dulce de Leche kun je in de winkel kopen
Topping
- 150 gram melkchocola
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Cupcakes
- Verwarm de oven voor op 190 °C of 170 °C
- Verdeel de papieren cupcake bakjes over de vorm zodat in elke uitsparing één bakje zit.
- Doe de boter in een kom en meng de boter met een mixer op de hoogste stand 3 minuten.125 gram boter
- Voeg dan de suiker toe en mix nog eens 2 minuten.125 gram suiker
- Breek de eieren en voeg ze één voor één toe aan het beslag. Voeg het volgende ei pas toe als het eerste volledig is opgenomen.2 eieren
- Schenk vervolgens het vanille-extract en melk erbij. Mix nogmaals 1 minuut.1 theelepel vanille-extract, 2 eetlepels melk
- Schud het bakmeel erbij en mix op middelste stand tot het bakmeel net is opgenomen.125 gram zelfrijzend bakmeel
- Schep het beslag in de cupcake vormpjes (ongeveer ⅔ vol).
- Bak de cupcakes 20 minuten in de oven.
- Controleer met een prikker of de cupcakes gaar zijn (de prikker moet er droog uit komen). Zet ze anders nog 2 minuten extra terug in de oven.
- Druk met de achterzijde van een pollepel een mooi gaatje in de cupcake (voor de karamel)
- Laat de cakejes 5 minuten afkoelen
Vulling
- Schep in elk gaatje in de cupcake wat karamel met een theelepel. Vul helemaal tot aan de bovenzijde. Laat de cupcakes verder afkoelen naar kamertemperatuur op een rooster.150 gram karamelpasta
Chocolade topping
- Zet een pan met een klein laagje water op het vuur en breng aan de kook. Hang in de pan een vuurvaste kom die met de onderzijde het water niet raakt (Au bain-Marie).
- Breek de chocola en doe die in de kom. Laat de chocola smelten.150 gram melkchocola
- Dip de bovenzijde in de chocola.
- Zet de cupcakes op een rooster en laat uitharden.
Opmerkingen:
- Schud de vorm lichtjes. Als de bovenkant van de cake nog beweegt, is hij nog niet klaar.
- Druk met je vinger op het midden van een cake. Als de afdruk meteen terugveert, is de cupcake klaar. Als er een kuiltje zichtbaar blijft, moeten ze iets langer bakken.
- Prik een tandenstoker in het midden van een cupcake. Als deze er schoon en droog uit komt, is de cake gaar.
- Kamertemperatuur: Deze cupcakes blijven tot 3 dagen vers als je ze bewaard in een luchtdicht afgesloten doos.
- Invriezen: Je kunt deze cupcakes ook invriezen. Bewaar ze in een diepvriesdoos of zak. Je kunt ze dan tot 3 maanden bewaren. TIP bewaar de cupcakes in porties. Dan hoef je de alleen maar de hoeveelheid die je nodig hebt ontdooien. Laat ontdooien bij kamertemperatuur.
Geef een reactie