Twix cupcakes recept: een heerlijke cupcake gevuld met karamel en bedekt met knapperige chocola. Hier kun je onmogelijk vanaf blijven!
Heerlijk de foodblogswap, altijd een uitdaging om maar 1 receptje uit te kiezen vanuit een ander foodblog en daar een eigen draai aan te geven. En deze maand was het echt moeilijk want ik heb zo veel heerlijke recepten gevonden op het blog van Eef kookt zo. Ook heeft Eef een goed oog voor de recepten want het ziet er allemaal lekker uit.
Uiteindelijk ben ik, na overleg met mijn jongste, gegaan voor de Twix cupcakes. Dat sprak tot de verbeelding. En waarom ook niet, caramel, chocola en een luchtige cake. Ik heb wel medegedeeld dat het een duo project werd en dat vond hij prima. Dus zijn we samen in de keuken aan de slag gegaan.
Meteen opeten is niet altijd het beste
idee!
Na het dopen in de chocola werd zijn geduld wel erg op de proef gesteld en wou hij natuurlijk meteen proeven. En hoewel de cupcake lekker was, was hij in de avond nog zoveel beter. Ik zou je dan ook zeker aanraden om ze een paar uur te laten liggen, zodat de chocola de tijd heeft om heerlijk knapperig te worden en de cake ook mooi droog is. Simpel en snel
Twix cupcakes lekker
simpel
Eef maakte alle onderdelen zelf, tot aan de karamel toe, maar ik wilde het recept graag heel simpel houden. Dus ik heb mijn standaard recept, binnen 5 minuten in de oven cupcake recept gebruikt. En in plaats van zelfgemaakte karamel Karamelpasta uit de supermarkt gebruikt. Daardoor was ik met een minuutje of 10 (buiten de baktijd om), helemaal klaar.
Het oordeel van de jury (mijn man, kids en collega's): zo dat is lekker! En zo was het maar net!
It's a good taste!
Recept Twix
Cupcakes
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlTwix cupcakes lekker snel
Apparatuur
- hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
- muffin/cupcake vorm
- 12 papieren cupcake vormpjes
- Handmixer
- pollepel
Ingrediënten
Cupcakes
- 125 gram boter (ongezouten kamertemperatuur)
- 125 gram suiker
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 eieren (maat L)
- 2 eetlepels melk
- 1 theelepel vanille-extract
Karamel vulling
- 300 gram karamelpasta (Karamelpasta of Dulce de Leche kun je in de winkel kopen)
Topping
- 150 gram melk chocola
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
Cupcakes
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Verdeel de papieren cupcake bakjes over de vorm zodat in elke uitsparing één bakje zit.
- Doe de boter in een kom.
- Meng de boter met een mixer op de hoogste stand 3 minuten.
- Voeg dan de suiker toe en mix nog eens 2 minuten.
- Breek de eieren en voeg ze één voor één toe aan het beslag. Voeg het volgende ei pas toe als het eerste volledig is opgenomen.
- Schenk vervolgens het vanille-extract erbij. Mix nogmaals 1 minuut.
- Schud het bakmeel erbij en mix op middelste stand tot het bakmeel net is opgenomen.
- Schep het beslag in de cupcake vormpjes (ongeveer â…” vol).
- Bak de cupcakes 20 minuten in de oven.
- Controleer met een prikker of de cupcakes gaar zijn (de prikker moet er droog uit komen). Zet ze anders nog 2 minuten extra terug in de oven.
- Druk met de achterzijde van een pollepel een mooi gaatje in de cupcake (voor de karamel)
- Laat de cakejes 5 minuten afkoelen
Vulling
- Schep in elk gaatje in de cupcake wat karamel. Vul helemaal tot aan de bovenzijde.
Chocolade topping
- Zet een pan met een klein laagje water op het vuur en breng aan de kook. Hang in de pan een vuurvaste kom die met de onderzijde het water niet raakt.
- Breek de chocola en doe die in de kom. Laat de chocola smelten.
- Haal de cupcake uit de vorm en dip de bovenzijde in de chocola.
- Zet de cupcakes op een rooster en laat verder afkoelen.
Geef een reactie