Deze aardbeien cheesecake in een glaasje is romig en een beetje zoet. En ze zien er mooi uit. Het heeft slechts 6 ingrediënten en de toetjes zijn binnen 15 minuten klaar. Ideaal dus als toetje voor een diner.
Wanneer je een dineetje aan het maken bent, hoort een goede afsluiting daarbij. En deze aardbeien cheesecake in een glaasje is zo'n recept wat daar heel geschikt voor is. Je kunt dit namelijk prima al van te voren maken en hoeft ze alleen nog maar te garneren met vers fruit en te serveren.

Jump to:
Waarom kies je voor deze aardbeien cheesecake in een glaasje?
- je hoeft dit niet te bakken
- een makkelijker toetje dan tiramisu of pudding
- klaar binnen 15 minuten
- slechts 6 ingrediënten
- een echt toetje voor de lente en zomer
- het recept is prima vooraf te maken.
Ingrediënten nodig voor aardbeien cheesecake in een glaasje
Dit zijn de ingrediënten de je nodig hebt voor het maken van aardbeien cheesecake in een glaasje.

- Bastogne koeken: bij dit recept passen Bastogne koeken het allerbeste. Maar kun je deze niet aankomen dan kun je ook voor koffie koeken of kandijkoeken kiezen.
- Boter: de boter smelt je en meng je met de koek kruimels. Zo krijg je een heerlijk koekdeeg (en nog makkelijk te maken ook).
- Roomkaas: ze zijn voortaan in verschillende soorten te krijgen. Mijn voorkeur gaat uit naar de Mon Chou omdat die het minst uitgesproken is en dat lekker is voor een cheesecake.
- Yoghurt: Nu je toch een keer gaat zondigen met een lekker toetje neem je volle yoghurt of, nog lekkerder, Griekse yoghurt. Zo krijg je een heerlijke romige vulling.
- Suiker: Hiermee zoet je je roomkaas yoghurt vulling lichtjes.
- Aardbeienjam: om je cheesecake in een glaasje mee af te dekken.
- Optioneel: vers fruit om te garneren.
Hoe maak je deze aardbeien cheesecake toetjes?
Een recept wat je kunt printen in makkelijke stappen vind je terug onderaan dit blog.

Stap 1: Maal de koekjes tot kruimels en meng met de gesmolten boter.

Stap 2: Doe de koek kruimels onderin het glas en druk met de achterkant van een lepel aan.

Stap 3: Meng met de mixer de yoghurt, suiker en roomkaas tot je een romig mengsel hebt. Vul daar je glaasje tot net over de helft.

Stap 4: Klop de jam los en doe op elk glaasje een laagje jam. Zet in de koeling.
Andere smaken
Dit recept maak je met aardbeien, maar je kunt natuurlijk ook voor andere smaken kiezen en daarmee je recept aan het seizoen aanpassen
- Frambozen jam: met verse frambozen die op hun best zijn in juni / juli.
- Perenjam: voor een echte herfst / winter cheesecake. En kun je geen perenjam vinden dan heb ik hier een lekker recept om het zelf te maken.
- Bananen: in plaats van jam, kies je voor plakjes bananen. Besprenkel ze met wat citroensap zodat het niet verkleurt en bestrooi met wat kaneel voor nog meer smaak.
- Kersen: de zoete kersen cheesecake is een echte klassieker. En wanneer de kersen in het seizoen zijn is dat natuurlijk een heerlijke variant die altijd lekker is.
- Je zorgt dat de roomkaas op kamertemperatuur is. Wanneer je mixt heb je dan minder klontjes.
- Wil je nog een extra smaaksensatie dan kun je ook walnoten roosteren in de pan, die fijnhakken en erover strooien.
- Zoals gezegd kun je deze cheesecakes prima voorbereiden. Je kunt ze een dag van te voren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Zo hoef je alleen nog wat vers fruit toe te voegen als topping en kun je het toetje meteen serveren.
- Je kunt dit recept, zonder garnering, tot 2 dagen afgedekt in de koeling bewaren. De tweede dag wordt de koek iets zachter, maar het blijft een lekker toetje.
- Invriezen is echter geen optie. De structuur van de cheesecake verandert dan en dat is niet lekker.

Heb je dit heerlijke recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram! Ik vind het superleuk om te zien hoe jouw creatie eruitziet en deel regelmatig de mooiste foto's van jullie! Vond je dit recept lekker? Laat dan een beoordeling achter op de receptenkaart hierboven! Jouw feedback helpt andere thuiskoks en mij enorm.
Meer inspiratie nodig?
- Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal.
- En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Video
RECEPTKAART
Ingrediënten
Toetjes met rood fruit
- 5 Bastogne koeken
- 30 gram boter
- 200 gram roomkaas, kamertemperatuur
- 200 gram Griekse yoghurt
- 50 gram suiker
- 8 eetlepels aardbeienjam
Garnering
- aardbeien, en ander rood fruit zoals bessen en frambozen
Instructies
Maak de bodem
- Maal de koeken fijn in de blender.5 Bastogne koeken
- Smelt de boter en meng die door de koekkruimels30 gram boter
- Verdeel ze over de vier glaasjes en druk ze aan met de achterkant van een lepel.
- Zet de glaasjes 10 minuten in de koeling, zodat de bodem uithardt.
No bake cream cheese
- Meng met de mixer, de roomkaas met de yoghurt en suiker tot hij romig is.200 gram roomkaas, 200 gram Griekse yoghurt, 50 gram suiker
- Schep het roomkaasmengsel op de koekbodem.
- Strijk ook deze laag glad met een lepel.
Topping
- Doe de jam in een kom en roer goed los.8 eetlepels aardbeienjam
- Verdeel de jam over de glaasjes met roomkaas.
- Zet in de koeling tot je het gaat serveren.
Toetjes met rood fruit garnering
- Tip: garneer met wat vers fruit en bestrooi dat met poedersuiker!aardbeien
Opmerkingen
- Wil je nog een extra smaaksensatie dan kun je ook walnoten roosteren in de pan, die fijnhakken en erover strooien.
- Deze cheesecakes zijn gemaakt met aardbeien, maar je kunt naar hartenlust variëren. Denk eens aan kersen, peren of plakjes banaan.
Geef een reactie