Een recept van spaghetti met wortel hazelnoot pesto: een romige pesto gemaakt van wortel en hazelnoot gemengd door spaghetti al dente, met een heerlijke bite. Veel meer heeft dit gerecht niet nodig.
Heb je ooit zelf wel eens pesto gemaakt? Of koop je hem altijd in de winkel, want dat kan natuurlijk ook. Maar als je ooit zelf deze heerlijke tapenade hebt gemaakt, dan maak je hem vast en zeker nog vaker. Want naast dat dit veel lekkerder is, is het ook heel simpel te maken. De meeste mensen eten (en maken) pesto gemaakt van basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie. Superlekker en die eten we heel vaak. Maar wanneer het geen zomer is en de basilicum buiten niet groeit, varieer ik met de ingrediënten. Zo maakte ik al boerenkoolpesto, rode pesto en rucola pesto, allemaal superlekker. En toen stuitte ik ergens op het internet op wortel hazelnoot pesto. Ik weet niet eens meer waar, want ik was aan het surfen en toen scrolde ik voorbij. Maar het bleef in mijn gedachte spelen. Wat zou ik daarmee kunnen doen?
Ik besloot om het te combineren met spaghetti.Bij het mengen van de spaghetti met de pesto draait elke sliert door de pesto en heeft die heerlijke smaak. Ik maakte een heerlijke wortelsalade erbij met wat kiemgroenten, die een lekkere pittige smaak hebben wat weer super combineert.
Tips:
- Doe eerst de wortel, hazelnoten, knoflook en kaas in de food processor en maal dat eerst fijn. Schenk dan druppelsgewijs de olijfolie erbij, zodat je precies de juiste smeuïgheid kunt bepalen.
- Kook verse pasta in een pan waar je zout aan hebt toegevoegd. Bij gedroogde pasta kun je dat beter niet doen, die moet je langer koken en dan kan je spaghetti te zout worden.
- Na het koken van de spaghetti hoef je geen olijfolie toe te voegen om het niet te laten plakken, de pesto is voldoende.
Recept: spaghetti met wortel hazelnoot pesto
📖 Recipe
RECEPTKAART
Spaghetti met wortel hazelnoot pesto
Ingrediënten
- 400 gram spaghetti , vers of gedroogd
- 250 gram wortel , in kleine stukjes gesneden
- 50 gram hazelnoten
- 1 teen knoflook
- 75 gram Parmezaanse kaas
- snufje zout
- 75 ml olijfolie extra vierge
- hazelnoten , optioneel: grof gehakt ter garnering
Instructies
- Breng een pan met voldoende water aan de kook.
- Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing al dente.
- Doe de wortel, hazelnoten, knoflook en kaas in de food processor en maal fijn.
- Voeg dan ongeveer de helft van de olijfolie toe, meng en voeg dan heel langzaam meer olie toe tot je de juiste dikte hebt gekregen.
- Giet de spaghetti af en meng de pesto door de uitgelekte spaghetti.
- Serveer meteen en strooi, als je dat wilt, wat hazelnoten over de spaghetti. Lekker met een wortelsalade met kiemgroenten.
Geef een reactie