Een superromige spaghetti carbonara met natuurlijk ei, maar ook bacon en Parmezaanse kaas. Dit hele eenvoudige recept is zo lekker, met recht een klassieker uit de Italiaanse keuken. En slechts 5 ingrediënten!
Wist je dat op dit blog nog geen spaghetti carbonara recept te vinden was. Daar moest natuurlijk verandering in komen. En vandaar vandaag een heerlijk recept voor Spaghetti carbonara.
Ik kwam op dit recept omdat ik meedeed aan de swiepswoepswap. Een uitdaging op Instagram, waarbij je een recept maakt van een ander blog. Aan mij was het blog van Paelinck in 't Groen toegewezen en zij had dit lekkere recept op haar nog jonge blog staan. Met kastanje champignons wel te verstaan die ik vanwege mijn allergie natuurlijk niet gebruikt heb.
Spaghetti
carbonara
Spaghetti carbonara is van oorsprong een armelui recept. Van goedkope ingrediënten: buikspek, spaghetti, kaas en eieren werd deze voedzame maaltijd gemaakt. Dit zijn nog steeds de basis ingrediënten van een Carbonara. Maar tegenwoordig wordt hij vaak op smaak gebracht met room of andere toevoegingen (zoals bijvoorbeeld bij mijn carbonara recept met garnalen). Volgens klassiek gebruik heb ik de pasta met het pastawater aangemaakt. Dat helpt bij het maken van de heerlijke saus.
Door het toevoegen van extra ei dooiers is dat eigenlijk niet nodig en maak je de carbonara zeker zo romig. Probeer het zelf!
It's a good taste!
Recept spaghetti
carbonara
Heb je deze spaghetti carbonara gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of  twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlSpaghetti carbonara
Ingrediënten
- 500 gram spaghetti
- 1 eetlepel zout
- 150 gram pancetta
- 2 eieren (maat L)
- 4 eidooiers (maat L)
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 150 ml pasta water
- zout en peper (naar smaak)
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
- Zet een pan met voldoende water op het vuur. Voeg de eetlepel zout toe en breng aan de kook.
- Voeg de spaghetti toe en kook volgens de aanwijzingen van de verpakking.
- Ondertussen bak je in een koekenpan zonder olie de pancetta uit tot hij bruin en knapperig is. Laat uitlekken op een keukenpapier.
- Laat de koekenpan met ongeveer 2 eetlepels vet staan. Deze heb je zometeen nodig voor de spaghetti.
- Klop in een kom de eieren, eidooiers en kaas tot alles goed gemengd is.
- Haal 150 ml pasta water uit de pan en giet de rest van de spaghetti af.
- Zet de koekenpan weer op laag vuur aan en voeg de spaghetti aan de koekenpan toe. Meng goed door zodat het zoute vet om de spaghetti kleeft, zodat het nog meer smaak krijgt.
- Zet het vuur nu uit. Nu is het een kwestie van snel handelen.
- Giet het eimengsel door de spaghetti en meng meteen goed door.
- Schenk wat pasta water erbij, zoveel dat je een romige saus krijgt. Ik had ongeveer 80 ml nodig voor de saus.
- Door de warmte zullen de eieren een heerlijke romige saus geven. Schep de spaghetti op een bord en verdeel de pancetta over de spaghetti.
- Serveer meteen
Opmerkingen:
Indicatie Voedingswaarde (Per Persoon / Portie)
Wat gebruik ik in de
keuken?
Ik heb diverse keukengereedschappen gebruikt om dit recept te maken. Wil je meer weten over de gebruikte spullen (of gewoon meer informatie hoe je ze gebruikt en waar je op moet letten bij je aankoop) volg dan de link. Het is ook mogelijk om de spullen te bestellen.
- een goed stel messen
- snijplanken
- Kwastjes, spatels en andere bakbenodigdheden
- koekenpan
- Pannen
Geef een reactie