Deze slanke appel beignets smaken heerlijk krokant, met een zachte appel die met kaneelsuiker is bestrooid. Ze zijn gemaakt in de oven en daarmee wordt het een slankere variant!
Na al die zware dagen (qua eten dan) kan het ook lekker zijn om te genieten zonder de weegschaal tot nieuwe hoogten zien te rijzen. En laten we eerlijk zijn een oliebol heet niet voor niets een olie - bol. En datzelfde geldt voor appel beignets. Gebakken in de frituur wordt het een olierijk hapje. Maar ze zijn ook zo lekker, hoor ik je zeggen. Helemaal waar! Ik ben er dol op.
En dus bedacht ik deze variant van de appelbeignet. Niet met een beslag (want dat zou druppen en niet fijn zijn), maar met een omhulsel van bladerdeeg. En vervolgens gebakken in de Air Fryer. Ja zo'n frietpan zonder olie. Maar de oven op 180 graden hete lucht verwarming kan ook gewoon hoor! En het bestaat uit maar 5 ingrediënten. Simpeler kan toch niet?
Recept Slanke appelbeignets

Ik vind het zó leuk om te zien wat jij maakt! Deel je foto met #byandreajanssen - ik ben superbenieuwd! Vond je dit recept lekker? Laat dan een beoordeling achter op de receptenkaart hierboven! Jouw feedback helpt andere thuiskoks en mij enorm.
Nog meer zin om te koken? 📺 Check mijn YouTube | 📌 Pin 'm op Pinterest
📖 Recipe
RECEPTKAART
Ingrediënten
- 1 appel, klein, bijv. Elstar
- 4 velletjes bladerdeeg
- 3 eetlepels suiker
- 1 theelepel gemalen kaneel
- 2 theelepels boter, gesmolten
Instructies
- Verwarm de airfryer (of oven) voor op 180 ℃.
- Haal de kern uit de appel.1 appel
- Schil de appel en snij hem, horizontaal (dus met het gat in het midden) in 4 plakken.
- Steek met een ronde uitsteek vorm van 7 cm uit elk plakje bladerdeeg 2 cirkels.4 velletjes bladerdeeg
- Leg op de eerste cirkel een schijfje appel, strooi er een beetje kaneelsuiker op, en dek af met de tweede ronde bladerdeeg cirkel.3 eetlepels suiker, 1 theelepel gemalen kaneel
- Druk de randen aan de zijkant goed dicht.
- Herhaal dat voor alle appelbeignets.
- Bak gedurende 8 minuten in de airfryer (of tot ze goudbruin zijn in de oven), draai ze halverwege om.
- Smeer dun wat gesmolten boter op de appelbeignets en bestrooi heel licht met suiker.2 theelepels boter
- Serveer meteen.











Anna says
Hoi, Ik wou even doorgeven dat je macro's niet kloppen. 1 plakje bladerdeeg is al ruim 200 kcal, ik denk dat je die vergeten bent.. Recept vind ik wel heel leuk! groet Anna
Andréa says
Hoi Anna, het programma, wat het automatisch berekend is uitgegaan van het verkeerde plakje bladerdeeg. Ik heb het aangepast. Fijne avond, Andréa