Een smeuïge gehaktbal in een romige jus. Lekker met wat zoute spek en zoete tijm. Een heerlijke bal bij een mooie stamppot of aardappelen met groenten.
Woensdag gehaktdag. Nu ja, het is geen woensdag, maar desalniettemin een gehaktbal kan altijd. Hier worden ze in ieder geval met luid gejuich ontvangen.
Vaak eten wij er in de winter stamppot bij. Dan maak je een heerlijk kuiltje en leg je die bal erin. Met een beetje jus erbij. Dan kan de maaltijd al niet meer stuk.
En ook al vind ik een heerlijke Hollandse gehaktbal altijd een winnaar. Deze gehaktballen met ziltige spek en zoete tijm zijn onweerstaanbaar lekker. Ik zou zeggen: probeer het zelf!
Recept: gehaktballen met spek en tijm

Ik vind het zó leuk om te zien wat jij maakt! Deel je foto met #byandreajanssen - ik ben superbenieuwd! Vond je dit recept lekker? Laat dan een beoordeling achter op de receptenkaart hierboven! Jouw feedback helpt andere thuiskoks en mij enorm.
Nog meer zin om te koken? 📺 Check mijn YouTube | 📌 Pin 'm op Pinterest
📖 Recipe
RECEPTKAART
Ingrediënten
- 75 gram spekreepjes
- 1 sjalotje, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 2 theelepels gedroogde tijm
- 4 eetlepels paneermeel
- 3 eetlepels melk
- 1 ei, maat L
- 500 gram rundergehakt
- zout en peper, naar smaak
- 3 eetlepels roomboter
- 200 ml heet water
Instructies
- Bak de spekreepjes ongeveer 2 minuten in de pan.75 gram spekreepjes
- Voeg dan de ui toe en bak nog 3 minuten mee.1 sjalotje
- Doe de knoflook en de tijm erbij en bak alles nog eens mee, terwijl je blijft roeren.1 teentje knoflook, 2 theelepels gedroogde tijm
- Zet het vuur uit.
- Doe het paneermeel in de kom en schenk de melk erbij.4 eetlepels paneermeel, 3 eetlepels melk
- Meng dit met het ui mengsel en het ei door het gehakt.1 ei, 500 gram rundergehakt
- Breng dat op smaak met zout en peper.zout en peper
- Rol 8 ballen van het gehakt.
- Laat de boter smelten in de pan en bak de ballen bruin.3 eetlepels roomboter
- Zet het vuur laag en voeg een kopje heet water toe.200 ml heet water
- Leg het deksel op de pan en bak de ballen in ongeveer 20 minuten gaar. (kijk af en toe en keer ze wanneer nodig.)
- Haal de ballen uit de pan en maak de jus:
- Maak met een houten spatel de aanbaksels los en voeg 2 eetlepels heet water toe (en eventueel nog 1 theelepel tijm). Serveer de jus met de gehaktballen.







Geef een reactie