Deze pittige biefstukpuntjes zijn echt iets voor jou. De combinatie van sappige biefstuk, gemarineerd en gebakken in een heerlijke saus, zorgt voor een geweldige smaak. De biefstuk is gemarineerd in sojasaus, koriander, knoflook en rode peper voor de pit. Hiervan neem je nog een extra portie!
Pittig Gebakken Biefstuk
Dit recept is heerlijk als tapas, maar ook als bijgerecht bij een portie gebakken rijst met broccoli en een frisse komkommersalade. Of als onderdeel van een rijsttafel. Een veelzijdig recept dus.
De biefstukpuntjes zijn lekker pittig en hebben een rijke umami-smaak door de sojasaus. De rode peper en knoflook maken de smaken dieper en pittig, de rijstwijn geeft een beetje een zoetje. En het is snel klaar. Probeer deze pittige biefstukpuntjes en geniet van de smaken van de Aziatische keuken. Het is niet alleen lekker, maar ook heel eenvoudig te maken. Binnen een korte tijd heb je een heerlijk gerecht op tafel staan. Eet smakelijk!
Dit recept is aangepast uit Too Good Too Share - Sam Stern.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
Marinade
- 2 tenen knoflook uitgeperst
- 5 gram verse koriander fijngesneden
- 1 rode peper in dunne ringen
- 2 eetlepels Japanse sojasaus
- 2 eetlepels mirin
- 2 theelepels suiker
- 1 theelepel maizena
Pittige Biefstukpuntjes
- 150 gram biefstuk
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 2 theelepels sesamolie
- 1 sjalotje gesnipperd
- ¼ rode peper fijngesneden
Saus
- 2 eetlepels Japanse sojasaus
- 1 ½ theelepel suiker
- 1 eetlepel limoensap
- 2 theelepels sesamolie
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Meng de ingrediënten van de marinade in een grote kom en roer tot de suiker goed is opgelost.2 tenen knoflook, 5 gram verse koriander, 1 rode peper, 2 eetlepels Japanse sojasaus, 2 eetlepels mirin, 2 theelepels suiker, 1 theelepel maizena
- Snij de biefstuk in puntjes en laat 30 minuten in de marinade marineren.150 gram biefstuk
- Haal de biefstuk uit de marinade en zeef de marinade. Zet apart.
- Roer ook de ingrediënten voor de saus door elkaar.2 eetlepels Japanse sojasaus, 1 ½ theelepel suiker, 1 eetlepel limoensap, 2 theelepels sesamolie
- In een grote koekenpan verwarm je de olie.1 eetlepel zonnebloemolie
- Roerbak het sjalotje en de rode peper 2 minuten.1 sjalotje, ¼ rode peper
- Voeg de sesamolie en het vlees toe en bak tot het vlees mooi bruin is.2 theelepels sesamolie
- Schenk de saus en de gezeefde marinade erbij en verhit dit ongeveer 1 minuut mee.
- Schep de biefstuk op een bord en serveer als hapje of met rijst. Smakelijk!
Opmerkingen:
- Koelkast: afgedekt tot 2 dagen.
- Diepvries: in een diepvriesbak of zak tot 1 maand in te vriezen.
Geef een reactie