Bami met Bloemkool en Biefstuk is een snel, heerlijk en eenvoudig gerecht dat perfect is voor een doordeweekse maaltijd. De combinatie van zachte mie, knapperige bloemkoolroosjes en malse biefstuk is superlekker. De kruiden geven de roerbak een extra kick, terwijl de Hoisinsaus tegelijk voor een zoete en hartige smaak zorgt.
Roerbakken met Bami, Biefstuk en Bloemkool
Dit gerecht heeft alle smaken in een perfecte balans. Met deze bami met bloemkool en biefstuk haal je een stukje Aziatische keuken in huis, zonder het ingewikkeld te maken.
Een perfecte manier om een gezonde maaltijd op tafel te zetten die iedereen lekker vindt!
Top Tips: Roerbakken
- Zorg voor een goede mise-en-place, dat wil zeggen snijdt alles van tevoren en zet het klaar in bakjes. Roerbakken betekent snel handelen en je hebt geen tijd om dan nog wat te snijden.
- Gebruik kleine porties en weinig vocht. Het is de bedoeling dat de wok zo heet mogelijk blijft, om een goed resultaat te krijgen, bij te grote porties of veel vocht lukt dat niet meer. Je wok moet knetteren bij het bakken. Gaat hij sissen dat zit er of te veel in de wok, of is het te nat.
- Voeg in eerste instantie een eetlepel olie toe. Meestal is het genoeg om je hele roerbak mee te wokken. Eventueel kun je nog wat extra toevoegen. Gebruik ook een olie die tegen hoge verhitting kan: zonnebloemolie, druivenpitolie en soja-olie zijn heel geschikt. Ook Arachide olie kun je gebruiken, maar dat is een olie op basis van pinda's, waar mensen met een pinda-allergie sterk op kunnen reageren. Olijfolie is geen goede olie om te wokken.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 500 gram mie nestjes
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 300 gram biefstuk 15 minuten voor het bakken uit de koelkast
- zout en peper naar smaak
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 2 cm verse gember geraspt
- 500 gram bloemkool in fijne roosjes gesneden
- 200 gram doperwten
- 3 eetlepel hoisinsaus
- 2 eetlepels sesamolie
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Breng een pan met water aan de kook en kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing. Laat uitlekken en spoel goed na met koud water.500 gram mie nestjes
- Verhit ondertussen olie in een wok tot hij goed heet is.1 eetlepel zonnebloemolie
- Dep de biefstuk droog, breng op smaak met zout en peper, en bak de biefstuk 6 minuten in de wok op hoog vuur. Keer na 3 minuten.300 gram biefstuk, zout en peper
- Haal de biefstukken uit de pan, verpak ze in aluminiumfolie en leg ze op een bord. Laat het vlees rusten.
- Doe ondertussen de bloemkool met de knoflook en gember in een pan en roerbak alles 3 minuten.1 teentje knoflook, 2 cm verse gember, 500 gram bloemkool
- Voeg de erwten toe en roerbak nog een minuut mee.200 gram doperwten
- Schenk de hoisinsaus erbij en roerbak dit nog eens 2 minuten.3 eetlepel hoisinsaus
- Meng de mie door de groenten en zet het vuur uit.
- Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Besprenkel de bami met de sesamolie en verdeel over 4 borden.2 eetlepels sesamolie
- Snijdt de biefstuk in dunne reepjes en verdeel die over de bami.
Opmerkingen:
- Belangrijk als je gaat roerbakken: snijd alle ingrediënten voor je gaat koken en zet alles klaar in bakjes.
- Zorg ervoor dat de olie in de wok goed heet is voordat je begint met bakken.
- Doe de wok niet te vol en dep groenten en vlees droog voordat je ze toevoegt.
Dit recept is vers het allerlekkerste. Wil je het toch bewaren, zorg er dan voor dat de biefstuk helemaal doorbakken is.
- Koelkast: Bewaar de bami met bloemkool en biefstuk maximaal 2 dagen afgedekt in de koeling.
- Opwarmen: Voeg 2 eetlepels water toe en roerbak de bami in een koekenpan of wok tot hij heet is.
Geef een reactie