Een leuke manier om je salade is op een andere manier te presenteren is om er een salade rolletjes van te maken. Gezond en knapperig. Een lekkere uitvoering met kip en garnalen.
Een leuke manier om je salade is op een andere manier te presenteren is om er salade rolletjes van te maken. Het is niet eens echt moeilijk en kost maar een fractie van je tijd. Een tikkeltje Oosters en een lekker hapje voor je buffet of als voorafje.
- Week de rijstvellen in warm water zodat ze zacht worden. Leg ze dan op een nat keukenpapiertje zodat ze niet uitdrogen.
- Wil je een vegetarische of vegan salade rolletje maken, gebruik dan wortel, sla, paprika en zongedroogde tomaten.
- Gebruik in plaats van vermicelli, noodles voor meer bite.
- Lekker met chili saus, pinda saus of een sausje van soja met geroosterde sesamzaadjes
Voorbereiden en bewaren
- Wil je dit gerecht eerder op de dag maken, bekleed dan een schaal met natte handdoeken. Leg de rolletjes hierin, sluit luchtdicht af en bewaar de rolletjes in de koeling.
- Salade rolletjes eet je vers en kun je (helaas) niet bewaren.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 16 rijstvellen
- 25 garnalen
- 100 gram chinese vermicelli
- 1 krop sla lollo rossa
- 10 gram peterselie
- 2 kipfilets
- 500 ml groentebouillon
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de groentenbouillon en kook de kipfilets 15 minuten tot ze gaar zijn.
- Haal de kipfilets eruit en voeg dan de garnalen aan de pan toe.
- Kook tot ze roze zijn (ongeveer 4 tot 5 minuten).
- Kook ondertussen wat water. Week de vermicelli hier 5 minuten in.
- Was de sla en maak hem droog.
- Snij de kipfilet in kleine stukjes.
- Halveer de garnalen.
- Verwarm in een koekenpan een laagje water.
- Leg er een rijstvelletje 1 minuut in, totdat hij zacht is.
- Leg het velletje op een plank bedekt met een natte handdoek en sla de twee zijkanten van het rijstvelletje ongeveer 3 cm naar binnen.
- Op de onderste helft van het rijstvel leg je eerst wat sla. Daarover een beetje vermicelli. Op de vermicelli verdeel je de kip en de garnalen. Als laatste strooi je er wat peterselie topjes op.
- Draai het rijstvelletje naar boven strak op.
- Snij doormidden en leg op een schaal.
- Herhaal dit tot je ingrediënten op zijn.
Opmerkingen:
- Week de rijstvellen in warm water zodat ze zacht worden. Leg ze dan op een nat keukenpapiertje zodat ze niet uitdrogen.
- Wil je een vegetarische of vegan salade rolletje maken, gebruik dan wortel, sla, paprika en zongedroogde tomaten.
- Gebruik in plaats van vermicelli, noodles voor meer bite.
- Lekker met chili saus, pinda saus of een sausje van soja met geroosterde sesamzaadjes
Geef een reactie