Een heerlijke vegetarische rucola spinazie soep boordevol groenten en met veel smaak. Een soep die heerlijk vult en makkelijk te maken is.
In het kader van de lente, de vogeltjes die fluiten en de zon die al lekker warm is, vandaag een lente soepje. Een recept afkomstig uit het kookboek Eten met familie en vrienden van Sarah Raven echt 1 van mijn favoriete kookboeken. Seizoensgebonden eten en niet al te moeilijke gerechten. Ook deze rucola spinazie soep is echt een seizoenstopper. Beide groenten zijn volop te oogsten in de lente. En door de romige spinazie, samen met het pepertje van de rucola is dit echt een heerlijk recept geworden.
It's a good taste!
Recept Spinazie rucola
soep
Heb je deze spinazie rucola soep gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 20 gram boter
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 sjalotje fijngesneden
- 1 teen knoflook fijngesneden
- 200 gram aardappelen kruimig
- 500 mL groentebouillon
- 500 gram spinazie
- 150 gram rucola
- 125 mL crème fraîche
- nootmuskaat naar smaak
- zout en peper naar smaak
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Snij de aardappel in blokjes van 1 x 1 cm.
- Fruit het uitje aan in een pan, waarin je de boter en de olijfolie warm hebt laten worden.
- Draai het vuur laag en smoor ongeveer 3 minuten.
- Voeg dan de knoflook toe en roerbak nog eens 1 minuut.
- Schenk de bouillon erbij en doe de aardappelblokjes in de pan en breng het geheel aan de kook.
- Laat 20 minuten sudderen en voeg dan de spinazie en rucola toe. Verwarm nog 1 minuut en haal de pan van het vuur.
- Pureer de soep met de staafmixer of in de blender.
- Meng de crème fraîche erdoorheen en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
- Verwarm de soep, maar zorg daarbij dat hij niet aan de kook komt.
Geef een reactie