Een heerlijke vegetarische rucola spinazie soep boordevol groenten en met veel smaak. Een soep die heerlijk vult en makkelijk te maken is.

Romige Spinazie Soep Met Rucola En Aardappel
In het kader van de lente, de vogeltjes die fluiten en de zon die al lekker warm is, vandaag een lentesoepje. Een recept afkomstig uit het kookboek 'Eten met familie en vrienden' van Sarah Raven, echt een van mijn favoriete kookboeken. Seizoensgebonden eten en niet al te moeilijke gerechten.
Ook deze rucola spinazie soep is echt een seizoenstopper. Beide groenten zijn volop te oogsten in de lente. En door de romige spinazie, samen met het pepertje van de rucola, is dit echt een heerlijk recept geworden.

Ik vind het zó leuk om te zien wat jij maakt! Deel je foto met #byandreajanssen - ik ben superbenieuwd! Vond je dit recept lekker? Laat dan een beoordeling achter op de receptenkaart hierboven! Jouw feedback helpt andere thuiskoks en mij enorm.
Nog meer zin om te koken? 📺 Check mijn YouTube | 📌 Pin 'm op Pinterest
📖 Recipe
RECEPTKAART
Ingrediënten
- 20 gram boter
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 sjalotje, fijngesneden
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 200 gram kruimige aardappelen, in blokjes van 1 x 1 cm
- 500 ml groentebouillon
- 500 gram spinazie
- 150 gram rucola
- 125 ml crème fraîche
- gemalen nootmuskaat, naar smaak
- zout en peper, naar smaak
Instructies
- Verhit boter en olijfolie in een soeppan.20 gram boter, 1 eetlepel olijfolie
- Fruit de sjalot 3 minuten, voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.1 sjalotje, 1 teen knoflook
- Voeg de bouillon en aardappelblokjes toe, breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.200 gram kruimige aardappelen, 500 ml groentebouillon
- Doe de spinazie en rucola in de pan, laat kort slinken en pureer de soep.500 gram spinazie, 150 gram rucola
- Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.125 ml crème fraîche, gemalen nootmuskaat, zout en peper
- Verwarm nog even (niet koken) en serveer direct.
Opmerkingen
- Vervang crème fraîche door kokosmelk voor een romige twist.
- Voeg wat geraspte Parmezaanse kaas toe bij het serveren.











Geef een reactie