Vandaag deel ik een heerlijk gekruid gerecht: Couscous met wortel en Ras el Hanout kip. Een gerecht geïnspireerd door smaken uit de Marokkaanse keuken. De gekruide, malse kip past perfect bij de couscous met komijn en wortel. Geniet van de rijke, kruidige smaken en het gemak van dit heerlijke recept.
Ras el Hanout Kip met Kruidige Wortel Couscous.
Het gerecht begint met het kort marineren van de kip. Daardoor krijgt hij extra veel smaak en het zuurtje in de karnemelk zorgt ervoor dat hij lekker mals wordt. Na de kip kort in de pan te hebben aangebakken, waardoor de buitenkant dichtschroeit en alle sappen in de kip blijven, bak ik hem af in de Airfryer.
Ondertussen staat de couscous te garen en die breng je op smaak met geraspte wortel, romige boter en een snufje komijn. Een lekkere, makkelijke maaltijd.
Heerlijk met een lekkere rucola salade die goed past bij dit recept. Smakelijk.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 400 ml karnemelk
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel Ras El Hanout kruiden
- ¼ theelepel zout
- ⅛ theelepel peper
- 1 eetlepel boter
- 3 kipfilets
- 300 gram couscous
- 375 ml groentebouillon heet
- 1 theelepel gemalen komijn
- 4 winterwortels grof geraspt
- 40 gram boter ongezouten
- 2 eetlepels platte peterselie grofgehakt
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Meng de karnemelk en Ras El Hanout in een kom. Knijp de knoflook erboven uit en roer die erdoor.400 ml karnemelk, 2 tenen knoflook, 1 eetlepel Ras El Hanout kruiden
- Leg de kipfilets in de marinade en laat minimaal 20 minuten marineren in de koeling.3 kipfilets
- Neem de kip uit de marinade en breng op smaak met zout en peper.¼ theelepel zout, ⅛ theelepel peper
- Smelt 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak de kipfilets goudbruin (ongeveer 3 minuten aan elke kant)1 eetlepel boter
- Leg de kip in de Airfryer en bak 6- 8 minuten tot hij gaar is. De kip heeft dan een kerntemperatuur van 72 °C.
- Vul een kom met de couscous en schenk de hete bouillon op de couscous.300 gram couscous, 375 ml groentebouillon
- Roer 1 x goed door en dek dan af met aluminiumfolie.
- Laat 10 minuten staan.
- Breng op smaak met de komijn, winterwortels, boter.1 theelepel gemalen komijn, 4 winterwortels, 40 gram boter
- Bestrooi met de peterselie.2 eetlepels platte peterselie
- Snijd de kip in plakjes en serveer met de couscous
Opmerkingen:
- Bak de kip 8-10 minuten in een voorverwarmde oven bij 180 °C
- Bak de kip in boter in de pan. Goed blijven draaien.
- Koelkast: Bewaar tot 3 dagen afgedekt in de koelkast.
- Diepvries: Doe de couscous met wortel en de kip in een diepvriesdoos of zak en bewaar tot een maand in de vriezer.
- Opwarmen: Roerbak de couscous in een koekenpan tot hij warm is. Doe hetzelfde voor de kip in een andere pan.
Geef een reactie