Een kruidig, slank en lekker gerecht, deze Ras El Hanout kip geserveerd met een kruidige wortel couscous. De Arabische keuken op zijn best.
Wereldkeuken recept
Ik heb vandaag een kruidig, lekker en slank recept gemaakt: Ras El Hanout kip met een kruidige wortel couscous. En het kost niet veel tijd om het klaar te maken. Zeker niet als je de avond te voren de kip al in de marinade legt. In dat geval heb je binnen 20 minuten een heerlijke maaltijd op tafel staan.
Heerlijk met een lekkere rucola salade die goed past bij dit recept. Smakelijk.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!Â
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlRas El Hanout kip met kruidige wortel couscous
Ingrediënten
- 400 ml melk
- 2 theelepels azijn
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel Ras El Hanout kruiden
- 40 gram boter (ongezouten)
- 3 kipfilets
- 300 gram couscous
- 375 ml groentebouillon
- 1 theelepel komijnpoeder
- 4 winterwortels (grof geraspt)
- 2 eetlepels peterselie (grofgehakt)
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
- (dit kan ook een avond tevoren)
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Meng de melk, azijn en Ras El Hanout in een kom.
- Knijp de knoflook erboven uit en roer die er door.
- Leg de kipfilets in de marinade en laat minimaal 20 minuten marineren in de koeling.
- Neem de kip uit de marinade en breng op smaak met zout en peper.
- Smelt 1 eetlepel boter in een ovenvaste braadpan en bak de kipfilets goudbruin (ongeveer 3 minuten aan elke kant)
- Zet de pan dan in de oven en laat verder bakken tot de kip gaar is, ongeveer 8 tot 10 minuten.
- Vul een kom met de couscous en schenk de hete bouillon op de couscous.
- Roer 1 x goed door en dek dan af met aluminiumfolie.
- Laat 10 minuten staan.
- Breng op smaak met de komijn, winterwortels, boter en zout en peper.
- Bestrooi met de peterselie.
- Snijd de kip in stukken en serveer met de couscous
Geef een reactie