Fingerfood is hip en makkelijk. Eten met je vingers letterlijk. Dat kan prima met deze polenta cups. Ze zijn gevuld met een lekkere Italiaanse vulling. Dat is smakelijk!
Na wat nadenken ben ik gegaan voor een polentacup als fingerfood. Deze heb ik gevuld met groenten, kaas, vlees en een topping van crème fraîche.
Het is heerlijk uit de hand te eten en een lekker voorgerechtje. En de groenten en kruiden zijn allemaal goed te verkrijgen. Een makkelijk hapje voor elk moment.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
- De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
Polenta cups
- 480 mL water
- 240 mL melk vol
- 160 mL groentebouillon
- 225 gram polenta
- 75 gram kaas oud
- 2 eetlepels boter ongezouten, 30 gram
Tomaten vulling
- 2 tomaten
- 1 kleine ui fijngesnipperd
- 1 rode peper zaden eruit en fijngehakt
- 30 gram chorizo fijngehakt
- 2 theelepels peterselie fijngehakt
- 1 eetlepel limoensap
- 1 eetlepel olijfolie
- 125 ml crème fraîche
- 10 blaadjes peterselie als garnering
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Tomaten vulling
- Breng een pan water aan de kook (water ongeveer 5 cm diep).
- Maak een kruisje aan de onderzijde van de tomaten.
- Dompel ze 30 tellen onder het kokende water.
- Leg de tomaten vervolgens in een bak koud water. Dit stopt het kookproces en het velletje laat nu makkelijk los. Trek het velletje van de tomaat af.
- Snij de tomaat in vieren en verwijder de zaden.
- Snij de tomaat vervolgens in kleine blokjes.
- Bereid de vulling door de tomaten, uien, peper, peterselie, chorizo, 1 eetlepel olijfolie en limoensap te mengen.
- Zet de vulling in de koelkast en laat tenminste 15 minuten op smaak komen.
Polenta cups
- Verwarm in een tweede pan de melk, bouillon en water.
- Wanneer het net aan de kook is wordt het gas laag gezet en de polenta erdoor geroerd. Blijf roeren.
- Zet het vuur uit en roer de boter en de kaas door het polenta mengsel.
- Beboter een muffinvorm en schep in elke vorm 1 eetlepel polenta.
- Pak een drinkglas en duw met de onderkant van het glas op de polenta, zodat er een kommetje ontstaat.
- Zet de muffinvorm tenminste 1 uur in de koelkast.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 250 graden Celsius. Haal de polenta vormpjes uit de muffinvorm en zet ze op een rooster.
- Vet de bovenzijde van de cupjes in met olijfolie.
- Bak de cups gedurende 10 minuten in de oven. Laat afkoelen op het rooster.
Opdienen
- Voor je gaat opdienen schep je de vulling in de polentacups.
- Serveer met een schepje crème fraîche en garneer met een peterselie blaadje.
Geef een reactie