Mini lasagne cups: Lekker Italiaans, deze romige lasagne verpakt in een klein filodeeg cupje. Geurige zelfgemaakte bolognese saus, romige mozzarella en gesmolten parmezaanse kaas met Italiaanse kruiden.
Italiaanse eten is echt comfort food en voor een goede lasagne kun je me altijd wakker maken. De geurige tomatensaus, licht zoet met rul gebakken gehakt smelt weg op je tong. De mozzarella geeft een chewy bite, met die licht romige kaassmaak waar mozzarella om bekend staat. En de kaas met Italiaanse kruiden waarmee het bakje wordt afgedekt, maakt het af. En dit alles in een filodeeg bakje, waardoor je het als fingerfood kunt eten. Makkelijker dan dit gaat het niet worden!
Recept mini lasagne cups

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Mini lasagne cups
Apparatuur
- muffinvorm
Ingrediënten
Bolognese saus
- 1 teentje knoflook , fijngehakt
- 200 gram passata
- 30 gram tomatenpuree
- 1 theelepel suiker
- 2 theelepels Italiaanse kruiden , gedroogd
- 200 gram rundergehakt
- zout en peper, naar smaak
Cups
- 12 velletjes filodeeg
- 50 ml olijfolie
- 2 bolletjes mozzarella
- 100 gram kaas
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
- Vet een muffinvorm in.
Bolognese saus
- Doe een eetlepel olijfolie in de pan en bak de tomatenpuree aan, ongeveer 2 minuten, terwijl je blijft roeren.
- Voeg de knoflook toe en bak 15 seconden terwijl je roert.
- Schenk de passata, suiker en kruiden erbij en draai het vuur laag.
- Laat 15 minuten sudderen.
- Rul ondertussen het gehakt.
- Meng dat door de saus en breng op smaak met zout en peper.
lasagne cups
- Halveer het fillodeeg vel.
- Bestrijk met olijfolie en druk beide halve vellen in een bakje.
- Leg onderin een klein stukje mozzarella (ongeveer 2 cm doorsnede)
- Schep daarop een jus lepel mozzarella saus (het bakje is dan bijna geheel gevuld)
- Herhaal dat voor alle muffinbakjes.
- Rasp de kaas over de bakjes en strooi de Italiaanse kruiden erop.
- Zet 15 minuten in de oven. Serveer meteen.
Geef een reactie