Ben je op zoek naar een makkelijk, 15 minuten recept, budgetvriendelijk en waarmee je een lekkere pasta kunt maken? Dan heb je geluk! Met Pasta Kruidenroomkaas met gerookte makreel en prei, kun je eenvoudig een heerlijk, smaakvol gerecht maken. Kom eens kijken hoe je het klaar kunt maken - je zult versteld staan van hoe eenvoudig het is! De romige saus, gerookte makreel, heerlijke groente en pasta maken dit een heerlijk recept voor de hele familie.

15 minuten heerlijke maaltijd: Pasta met Kruidenroomkaas!
Ik heb deze keer een fris gerechtje van gemaakt met pasta met prei en kruiden roomkaas. Nu denk je misschien dat prei een echte wintergroente is en dat klopt ook, maar het is ook een zomergroente. Prei is er namelijk het hele jaar en ook altijd vers uit de grond, omdat er zowel zomer als winterprei bestaat. Dus van het seizoen, lekker licht en omega-rijk dit smakelijke recept.
Iedereen houdt van pasta! Heb je weinig tijd, maar wil je toch een heerlijk gerecht op tafel zetten? Met dit recept voor pasta met kruidenroomkaas, gerookte makreel, prei en tomaten maak je in 15 minuten een makkelijk en overheerlijk gerecht waar iedereen van kan genieten. Probeer het snel!
En ben je op zoek naar meer snelle pasta recepten? Op deze pagina vind je heerlijke snelle pasta recepten terug, zoals zomer spaghetti met ham en rucola, spaghetti met gerookte zalm en penne met gerookte makreel en tomaten tapenade.
Wat heb je nodig voor Pasta met Makreel en Kruidenroomkaas?
Om deze Pasta Kruidenroomkaas te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:

- Cherry tomaten en prei - Heerlijke groenten die dit gerecht smaak geven en de broodnodige vitamines.
- Rode ui - Heeft een dieprode bijna paarse schil, iets dunner dan de schil van een gewone ui. Het is iets minder scherp van smaak in vergelijking met de gele ui.
- Gerookte makreelfilet - Stevig, vette vis, die tegelijkertijd zacht en sappig is. Het ruikt naar rook en proeft ziltig. Graatloze, gerookte makreel is het allermakkelijkste om te gebruiken in dit recept. Het is snel klaar. Je kunt makreel uit blik gebruiken voor dit recept, al heeft dat niet de rokige smaak, het is toch erg lekker.
- Penne - langwerpige holle buisjes van pasta, die schuin is afgesneden. In dit gerecht kun je het vervangen door tagliatelle, of fusilli.
- Kruidenroomkaas - Een romige smeerbare kaas die op smaak is gebracht met kruiden (en vaak ook knoflook). De bekendste kruidenroomkaas is Boursin, maar een ander merk kun je ook gewoon gebruiken.
- Slagroom - Om een romige saus te krijgen.
- Peterselie - Voor een fris accent.
Hoe maak je Penne met Kruidenroomkaas en gerookte Makreel?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.

- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing en giet af.
- Ondertussen bak je de ui en prei in een pan met olie gedurende 3 minuten op laag vuur.
- Meng de makreel en tomaatjes erdoor.
- Schep nu ook de kruidenroomkaas en slagroom erbij. Breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen. Proef en breng op smaak met zout en peper. Meng de romige saus door de penne.
Serveren lekker met versgebakken stokbrood en een groene salade.
Garneer met peterselie.
Tips en variaties
- Restje over? Eet het de volgende dag als pasta salade voor de lunch.
- Hou de kooktijd aan. Zou je de saus langer sudderen dan wordt hij te dik.
- Je kunt ook crème fraîche of zure room in plaats van slagroom gebruiken voor een saus die nog wat romiger is.
- In plaats van makreel kun je ook gerookte zalm of garnalen gebruiken.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Video
RECEPTKAART
Pasta Kruidenroomkaas
Apparatuur
Ingrediënten
- 400 gram Penne
- 2 eetlepels olie
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 preien, gewassen en in reepjes gesneden
- 250 gram gerookte makreelfilet
- 100 gram cherrytomaten, in vieren gesneden
- 150 gram kruidenroomkaas, zoals Boursin
- 100 ml slagroom
- zout en peper, naar smaak
- peterselie
Instructies
- Zet een pan met water op het vuur, breng het water aan de kook en bereidt de penne volgens de gebruiksaanwijzing.400 gram Penne
- Verhit de olie in de pan en bak de ui en prei 3 minuten op laag vuur, terwijl je blijft roeren.2 eetlepels olie, 1 rode ui, 2 preien
- Scheur de makreelfilet in stukjes boven de pan en doe de tomaatjes, kruidenkaas en slagroom erbij.250 gram gerookte makreelfilet, 100 gram cherrytomaten, 150 gram kruidenroomkaas, 100 ml slagroom
- Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 5 minuten sudderen.
- Proef dan en breng op smaak met zout en peper.zout en peper
- Meng de penne met het makreel prei mengsel.
- Garneer met verse peterselie en dien meteen op.peterselie
Opmerkingen
- Slagroom: Je kunt ook crème fraîche of zure room gebruiken.
- Makreel: Vervang door gerookte zalm of garnalen.
- Penne: In dit gerecht kun je het vervangen door tagliatelle, of fusilli.
- Koelkast - Restjes Pasta kruidenroomkaas kun je in de koelkast in een luchtdichte doos twee dagen bewaren.
- Diepvries - Je kunt dit invriezen in een diepvriesdoos of zak en zo maximaal 2 maanden in de vriezer bewaren. Laat ontdooien in de koelkast.
- Opwarmen -
- Zet een pan op het vuur en doe de pasta in de pan met een extra scheut olijfolie. Terwijl je roert warm je de pasta op laag vuur.
- Je kunt het ook in de oven opwarmen. Doe de Pasta met Makreel en Kruidenroomkaas in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en verarm 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Alfons says
Ziet er heel lekker uit. Ga ik zeker maken.
Andréa says
Leuk te horen!