Deze makkelijke paksoi soep is eenvoudig en snel te maken en zit vol vitamines. Met als extra krokant gebakken Halloumi. Je bakt alles even kort aan in de pan, laat het vervolgens stoven en pureert de soep. De Halloumi bak je krokant in een pan. Een lekkere vegetarisch recept dat minder dan 200 calorieën bevat!
Deze soep zit boordevol verse groenten: paksoi, spinazie en boerenkool. Lekker op smaak gebracht met kruiden en blokjes Halloumi. Halloumi is een harde schapenkaas, die je heerlijk kunt bakken, waardoor het aan de buitenkant heerlijk knapperig wordt en van binnen zacht blijft.
Een heerlijk alternatief voor vlees en zeker erg lekker in combinatie met de groene groenten in deze soep.
Een gezonde en makkelijk te maken paksoi soep vol vitamines. Met krokant gebakken Halloumi als topping.
- Paksoi - Paksoi is een Aziatische Chinese kool. Het groene blad is zacht en de witte bladstelen zijn knapperig. In deze soep gebruik je beiden. Je kunt ook kiezen voor twee stuks Shanghai paksoi (die zijn wat kleiner). Kun je geen paksoi aankomen? Dan kun je deze vervangen door Chinese kool.
- Spinazie - Een bladgroente vol vitamines. In deze soep heb ik hem vers gebruikt, maar je kunt ook diepvries spinazie (zonder toevoegingen) gebruiken. Een lekker alternatief voor spinazie is snijbiet.
- Boerenkool - Een vitamine bom. Als je aan kunt komen gebruik je de verse variant. Maar gelukkig is deze groente ook in diepvriesvorm aan te komen. Je kunt deze vervangen door snijbiet, broccoli of blokjes koolrabi.
- Kurkuma - Een oranje geel kruid afkomstig van de kurkuma plant. Het heeft een citrus gember smaak. Heb je geen kurkuma? Dan kun je het ook vervangen door kerrie poeder, gember of komijn.
- Groentebouillon - De basis van de soep. Maak hem zelf via dit recept voor groentebouillon of koop de lekkerste die je kunt krijgen (maar zelf maken is echt veel lekkerder ;-)).
- Halloumi - Halloumi is een harde schapenkaas, die je krokant kunt aanbakken in de pan. Dan krijgt hij een knapperige buitenkant en een zachte binnenkant. Je kunt het vervangen door paneer of Feta kaas (die je niet aanbakt, maar zo toevoegt). Wil je een vegan recept dan kun je Halloumi vervangen door gebakken blokjes tofu.
Stap 1 - De voorbereidingen voor de paksoi soep
- Snipper het sjalotje.
- Bak drie minuten in de pan tot hij glazig is (gemiddeld vuur).
- Voeg de boerenkool toe aan de pan en roerbak die drie minuten.
- Was ondertussen de paksoi en snij de onderkant eraf. Snij vervolgens de stelen en blaadjes in smalle reepjes.
Stap 2 - Bak de groenten kort aan
- Doe de spinazie in de pan en bak even zodat het slinkt. Eventueel voeg je het in meerdere porties toe als het niet meteen in de pan past. Wanneer de groenten slinkt gaat het beter.
- Schep de kurkuma erbij.
- Voeg dan ook de gesneden paksoi toe.
- Schenk de bouillon erbij. Breng de paksoi soep aan de kook en zet dan het vuur laag.
Stap 3 - Snij de Halloumi en bak de kaas
- Snij de Halloumi in plakjes en vervolgens in blokjes.
- Bak de kaas in een droge koekenpan aan tot hij goudbruin is.
Stap 4 - Kook en pureer de soep
- Sudder de soep 20 minuten op laag vuur.
- Pureer de soep met een staafmixer en schenk in een kom. Voeg dan Halloumi toe aan de soep. Serveer meteen.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
Ingrediënten
Paksoi soep
- 1 sjalotje
- 1 eetlepel olijfolie
- 200 gram boerenkool gewassen en fijngesneden
- 1 paksoi gewassen
- 200 gram spinazie gewassen
- 1 theelepel kurkuma
- 1 liter groentebouillon
Topping
- 100 gram Halloumi
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Paksoi soep
- Snipper het sjalotje.
- Verhit een soeppan met olie en fruit het uitje drie minuten aan.
- Voeg dan de boerenkool toe aan de pan en roerbak 3 minuten.
- Schep de paksoi en spinazie en kurkuma erdoor en roerbak alles 1 minuut. Kun je nog niet meteen alles in de pan kwijt, laat het dan eerst even slinken en voeg dan de rest toe.
- Schenk de groentebouillon erbij en laat aan de kook komen. Zet het vuur dan laag.
- Laat alles 20 minuten sudderen.
- Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
Topping
- Snij de halloumi in blokjes. Hier kun je mee starten als de soep aan het sudderen is.
- Verhit een pan op laag vuur en bak de halloumi lekker krokant.
Opdienen
- Schenk de soep in een kom of bord en leg er wat blokjes Halloumi in.
- TIP Druppel nog wat olijfolie voor extra smaak in de soep.
Geef een reactie