Een ovenschotel met zalm en spinazie en bedekt met bladerdeeg. Geen extra bijgerecht is meer nodig. Dat is lekker en simpel
Een ovenschotel in de lente / vroege zomer? Ja dat kan best, als je de ingrediënten er op aanpast. Deze ovenschotel met zalm en spinazie is dus met veel groenten uit het seizoen: spinazie, doperwtjes en rucola. Dat aangevuld met zalm, een lekkere vette vis die weer goed is voor de omega drie. En om de ovenschotel helemaal af te maken, leg je er bladerdeeg over. Serveer de ovenschotel warm uit de oven en een bijgerecht is niet eens meer extra nodig.
Groenten uit het seizoen: Juni
In Juni is er heel veel voorraad aan verschillende groente. Veel bladgroenten zoals andijvie, paksoi, sla, spinazie en lamsoor. Ook een aantal kolen zijn nu op hun best: bloemkool, Chinese kool, rode kool, koolraap en broccoli zijn nu niet te versmaden. Knolgroenten als rode biet, zijn nu ook vers verkrijgbaar. Verse zoete doperwten, boontjes en venkel kunnen worden geoogst en dat geldt ook komkommers, courgette en de eerste tomaten. En vergeet natuurlijk de worteltjes niet.
Zomaar een opsomming van groenten uit dit seizoen. Daar kook ik graag mee, want groenten en fruit uit het seizoen zijn optimaal van smaak. Ze zijn zoeter, steviger en smaakvoller. Wil je lekker koken, dan is dit zeker een tip die ik je meegeef. Wil je meer weten of opzoeken welke groenten er in het seizoen zijn dan kan dat bij Milieu Centraal.
It's a good taste!
Ovenschotel met zalm en
spinazie
Heb je deze ovenschotel met zalm en spinazie gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 450 gram spinazie vers
- 2 eetlepels zonnebloem olie
- 2 eetlepels water
- 500 gram zalm
- 4 eieren maat L
- 150 gram roomkaas met kruiden
- 200 gram tuinerwten
- 150 gram rucola
- 10 bladen bladerdeeg
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Verhit een koekenpan op het vuur met 1 eetlepel zonnebloemolie.
- Voeg de spinazie toe en het water en laat de spinazie snel slinken.
- Doe de spinazie in een zeef en laat uitlekken.
- Maak de pan schoon en schenk de rest van de zonnebloemolie erin.
- Verhit en bak de zalm aan beide zijden 3 minuten. Laat licht afkoelen.
- Meng de roomkaas in een kom met de eieren.
- Meng in een kom de spinazie met het roomkaas eiermengsel, erwten en rucola en breng op smaak met zout en peper.
- Doe dat mengsel onderin de ovenschaal.
- Verdeel de zalm in stukken en leg die op het groentemengsel.
- Verdeel de plakken bladerdeeg er losjes op en druk de zijkanten van het deeg om de vulling.
- Maak met een mes inkepingen in de bovenlaag (3 inkepingen)
- Bak in 35 minuten goudbruin in de oven.
Opmerkingen:
Voedingswaarde
Wat gebruik ik in de
keuken?
Ik heb diverse keukengereedschappen gebruikt om dit recept te maken. Wil je meer weten over de gebruikte spullen (of gewoon meer informatie hoe je ze gebruikt en waar je op moet letten bij je aankoop) volg dan de link. Het is ook mogelijk om de spullen te bestellen.
- een goed stel messen
- snijplanken
- Kwastjes, spatels en andere bakbenodigdheden
- ovenschaal en braadsledes
- koekenpan
- Bakplaat
- Bakpapier of bakmat
- Pannen
Geef een reactie