Gegratineerde kip uit de oven is malse kip op smaak gebracht met pesto en zongedroogde tomaten. Maar 5 minuutjes werk en de oven doet de rest. Smakelijk.
Een lekker gerecht voor doordeweeks. Simpel klaar te maken en vol smaak. Een half uurtje in de oven en dan kun je even iets voor jezelf doen. Ontspannen of met de kinderen spelen tot het gerecht klaar is. Heerlijk!”
Tips
- Snij de kip niet helemaal door en door. Anders loopt bij het bakken in de oven de pesto eruit.
- Gebruik semi zongedroogde tomaatjes die verbranden niet zo snel
- Controleer na 15 minuten of de kip niet te bruin wordt. Dek de schaal anders af met aluminiumfolie. (Herhaal dat om de vijf minuten)
Vervangers
- Gebruik in plaats van groene pesto rode pesto wat erg lekker is in combinatie met de zongedroogde tomaatjes.
Budget vriendelijke versie
- Geraspte kaas maak je van een blok kaas (sowieso zijn voorgesneden plakken en blokjes veel duurder. Vaak kun je dit prima doen van het stuk wat bet onder de wax laag zit die je normaal weggooit)
- Paneermeel maak je zelf door oude overgebleven sneden brood te drogen en vervolgens te malen (of klein te slaan met een deegroller. Die het daarvoor in een zakje anders wordt het een zooitje).
- Tuinkers kopen in de supermarkt is erg duur. Maar de zaden niet. Koop wat zaad en strooi het in een potje. Je hebt niet veel nodig. Binnen 2 tot 3 dagen heb he een eigen voorraad. Goed nathouden, dan gaat hij wel even mee. Om volgend jaar genoeg zaad te hebben, plant je extra en laat dat doorschieten tot he bloemetjes krijgt. Dat worden je nieuwe zaden. Succes!)
Met deze budget vriendelijke besparingen bedraagt dit recept €1,50 per persoon (4 personen)
Lekker erbij
- dit is een lekker recept om te combineren met met gebakken aardappeltjes en een salade
Bewaaradvies
- De kip laat je snel afkoelen en bewaar je tot 2 dagen afgedekt in de koeling.
- Je kunt het kippenvlees ook invriezen. Laat de kip afkoelen en stop in een diepvrieszakje of bakje. De kip blijft zo 2 maanden goed.
Recept gegratineerde kip uit de oven
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlGegratineerde kip uit de oven
Ingrediënten
- 4 kipfilets
- 4 eetlepels pesto
- 5 zongedroogde tomaten
- oude kaas
- tuinkers (of andere cress)
- 4 eetlepels paneermeel
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
- Snij de kip met een mes tot ongeveer de helft in.
- Smeer dit in met pesto en klap weer dicht.
- Leg de kipfilet in een ovenschaal en herhaal dit voor de andere kipfilets.
- Snij de zongedroogde tomaten in stukjes en verdeel die over de kipfilets.
- Bestrooi met paneermeel en rasp er oude kaas over.
- Zet de kipfilets 35 minuten in de oven of tot ze gaar zijn.
- Bestrooi met tuinkers.
Geef een reactie