Romige risotto, heerlijk bruin gebakken kip en verse spinazie. Alles op smaak gebracht met een heerlijke bouillon en kaas. Zo wordt alles lekker toch?
Nu we weer in de lente zijn aangekomen kunnen we ook weer genieten van heerlijke verse spinazie. Vol vitamines en mineralen zoals ijzer. En doordat we nog vroeg in het seizoen zitten en het nog niet te warm is, zijn de blaadjes mooi jong en fris.
Nu kun je daar heerlijke salades mee maken of een mooie roerbakschotel maken, maar je kunt deze ook heerlijk verwerken in een Italiaanse risotto.
Wat is risotto?
Ik vind het superleuk om te weten wat er nu eigenlijk op mijn bord ligt. Zoals bijvoorbeeld bij risotto wat, ondanks dat het toch echt rijst is, uit Italië komt. Uit het noorden van Italië wel te verstaan.
Elk risotto recept kent vijf stappen. Het begint altijd met het aanbakken van ui en, indien je dat gaat gebruiken, knoflook in boter of olie. Daarna voeg je de rijst toe en deze bak je aan. De rijst wordt dan glazig in plaats van wit.
Bij de derde stap voeg je vocht toe. Bouillon, wijn of een andere smaakmaker. De volgende stap betreft het toevoegen van de smaakmakers, groenten, vlees of vis.
Tenslotte laat je de risotto 1 minuut rusten waarna je boter, room en/of kaas toevoegt.
Recept risotto met kip en spinazie
📖 Recipe
Kijk hoe je het Maakt
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlRisotto met kip en spinazie
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Ingrediënten
- 250 gram verse spinazie gewassen
- 3 eetlepels olie
- 2 kipfilets in blokjes gesneden
- 1 ui gesnipperd
- 1 teen knoflook uitgeperst
- 400 gram risotto rijst
- 100 ml witte wijn
- 750 ml kippenbouillon warm
- 50 ml kookroom
- 80 gram parmezaanse kaas geraspt
- geroosterde pijnboompitten
- basilicum
- peper en zout naar smaak
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Bak in een koekenpan de spinazie aan met aanhangend water, tot hij slinkt.
- Haal de spinazie uit de pan en laat uitlekken.
- Verhit 1 eetlepel olie in de pan en bak vervolgens de kip aan, tot ze bruin en gaar zijn. Haal ze uit de pan.
- Pak een grote pan en voeg 2 eetlepels olie toe en bak de ui snippers ongeveer 3 minuten tot ze glazig zijn.
- Voeg dan de knoflook toe en roerbak die 30 seconde mee.
- Schenk de risotto erbij en bak die 5 minuten mee tot de witte korrel glazig is.
- Blus af met de witte wijn en zoveel bouillon tot dat de risotto onder staat.
- De risotto zal het vocht opnemen en voeg, wanneer dat gebeurd, opnieuw bouillon toe, tot de bouillon op is.
- Meng de spinazie en de kip door de risotto en warm alles nog eens goed door.
- Zet het vuur uit en laat 1 minuut rusten.
- Voeg als laatste de room en de Parmezaanse kaas toe.
- Breng op smaak met zout, peper en basilicum.
- Top alles af met pijnboompitjes en serveer meteen.
Jodine says
Smaakte lekker. Ik heb zelf nog wat champignons toegevoegd 🙂
Andréa says
Leuk te horen en de champignons zijn een goed idee!
Norine says
Super lekker!
Andréa says
Leuk te horen!