Een romige ijskoffie, die je wel elke dag zou kunnen drinken. Een heerlijk zomers drankje, superlekker en makkelijk te maken.
IJskoffie, dat is pas lekker! Wanneer iedereen aan een ijsje zit, drink ik liever een ijskoffie. En als het heel warm is, doe mij dan maar geen gewone koffie, maar een ijskoffie. Want ijskoffie dat is echt zo lekker en fris en koel. En telkens weer anders.
Je kunt er een toetje van maken, maar je kunt er ook een slankere versie van maken of deze heerlijke die wat meer wegheeft van een koude Machiatto. Je kunt er een tick aan geven door wat amaretto toe te voegen en dan wat geschaafde amandelen erop te strooien, maar het hoeft allemaal niet.
Het enige wat je nodig hebt voor een ijskoffie is voldoende ijs (ijsblokjes of een andere soort) en koffie. Omdat je de koffie koud drinkt gebruik je een sterke koffie. Koffie als hij kouder wordt, smaakt ook wat minder sterk. Om toch dezelfde smaak te krijgen, gebruik je dan een wat intensere smaak. Een espresso bijvoorbeeld.
En terwijl ik dit aan het typen ben, ben ik ondertussen aan het genieten van het laatste restje van deze ijskoffie. Zeker een aanrader en voor degene die het liever wat slanker houdt, komt er binnenkort nog een tweede recept voor ijskoffie bij de Mexicaanse ijs koffie.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 750 ml koffie sterke
- 4 eetlepels poedersuiker
- 200 ml slagroom
- IJsklontjes of gemalen ijs
- 1 eetlepel amaretto optioneel
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Zet de koffie en los de poedersuiker hierin op.
- Laat hem afkoelen in de koelkast tot hij goed koud is.
- Meng in een maatbeker (dat schenkt later makkelijker in de glazen of kopjes) de koffie met de slagroom.
- Optioneel: roer ook de amaretto door de koffie.
- Verdeel de ijsklontjes over de glazen of kopjes en schenk de koude ijskoffie erop.
- Bestrooi ter garnering met wat cacao en steek een rietje erin.
Geef een reactie