Deze Limoncello Gin-cocktail is VERFRISSEND en zo lekker! Met een vleugje muntsmaak, een klein beetje zoetheid, een vleugje citroen en bruisend water. Gecombineerd met de frisse Limoncello en pittige Gin is het zonder twijfel het PERFECTE zomerdrankje!
Dit is een recept dat geweldig is in de zomer wanneer je een feestje geeft. Het combineert heerlijke smaken en twee van mijn favoriete zomerdrankjes: Gin en Limoncello.
Het is weer foodblog swap tijd en deze keer mocht ik een recept uitkiezen van het blog van Jody (ongewoon lekker). Een lekker blog met veel verschillende drankjes gecombineerd met heerlijke receptjes. En toen ik op haar blog aan het struinen was viel mijn oog op een heerlijke Limoncello Gin cocktail en daar besloot ik een nieuwe draai aan te geven.
En wil je dit recept maken? Serveer het dan met witlofschuitjes met drie verschillende vullingen of watermeloen hapjes met feta. Dat combineert er heerlijk bij.
Deze Limoncello Gin cocktail is heerlijk fris en superlekker! Het is zonder twijfel het Perfecte zomerdrankje!
- Limoncello - Deze likeur wordt voornamelijk gemaakt in Zuid-Italië. Het is een beetje troebel, wat komt doordat essentiële oliën door de likeur zijn gemengd. Die oliën zijn afkomstig van de citroenschil, wat één van de ingrediënten van deze likeur is. Zorg ervoor dat je een goede kwaliteit koopt. Anders kan dit heerlijke drankje wat bitterder of zuurder uitvallen dan je zou willen.
- Gin - Oorspronkelijk een Nederlands drankje en je kent het onder de naam jenever en het is ooit ontstaan als medicijn. Beiden worden namelijk gemaakt van jeneverbessen, die hun rijke smaak afgeven aan deze sterke drank. Het verschil tussen Gin en Jenever is de alcohol. Gin wordt gemaakt met een neutrale alcohol en Jenever met een graan alcohol.
- Bruisend water - of koolzuurhoudend water. Zoals de naam al zegt is het water dat koolzuur bevat, die die lekkere bubbeltjes geven als je het drinkt. Je kunt elke soort gebruiken, maar ik heb bij dit recept gekozen voor San Pellegrino vanwege zijn zachte smaak.
- Munt, suiker en water - Met deze drie ingrediënten maak je de munt siroop. Een makkelijk te maken siroop en je kunt eventuele restjes goed bewaren (tot wel zes maanden in een afgesloten potje).
- Citroen en munt blaadjes - Gebruik ze als garnering.
Kijk naar de recepten kaart voor de juiste hoeveelheden.
Stap 1 - Munt siroop
- Breng water met de suiker aan de kook en roer zodat de suiker oplost. Zet vervolgens het vuur lager en voeg de munt toe. Laat het 10 minuten sudderen.
- Pak een puntzeef en plaats deze op een kom. Giet het muntmengsel door de zeef. Gooi de muntblaadjes weg. Laat de siroop afkoelen tot kamertemperatuur. Bewaar in de koelkast tot gebruik. Ik bewaar de muntsiroop in deze glazen potten. Zo kun je de siroop maximaal zes maanden bewaren in de koelkast..
Stap 2 - Voeg Limoncello en Gin toe
- Doe wat ijsblokjes in een glas en schenk de Limoncello erover.
- Schenk vervolgens de Gin erbij.
Stap 3 - Schenk muntsiroop en citroensap in het glas
- Pak de afgekoelde munt siroop en schenk in het glas bij de rest van de ingrediënten.
- Pers de citroen uit en voeg het sap toe.
Stap 4 - Vul aan met bruisend water
- Schenk bruisend water bij het glas tot het bijna vol zit.
- Voeg citroenschijfjes en munt blaadjes toe aan je drankje. Serveer meteen.
Vervanging
- Limoncello - Als je deze cocktail te zuur vindt, kun je de Limoncello ook vervangen door crème de Limoncello (de limoncello is gemengd met melk en wat zachter van smaak).
- Gin - Kun je vervangen door Jenever, Wodka of rum.
Variëren
- Italiaanse twist - Voeg basilicum blaadjes toe in plaats van munt siroop. De cocktail wordt daardoor iets minder zoet.
- Limoncello Fizz - Meng 2 eetlepels Limoncello met 80 ml Prosecco. Garneer met citroen.
- Limoncello Margarita - Vervang de Gin door Tequila. Laat de munt siroop achterwege en voeg in plaats daarvan 4 eetlepels limoensap toe.
Bewaren
- Bewaar de munt siroop tot 6 maanden in een afgesloten pot in de koelkast.
- Muntblaadjes kun je bewaren door ze te wikkelen in een lichtvochtig keukenpapiertje. Zo blijven ze tot twee dagen goed.
- Citroenschijfjes kun je in een luchtdicht bakje bewaren gedurende 2 dagen in de koelkast.
- Heb je dit drankje gemixt? Dan kun je het niet meer bewaren, maar serveer je het meteen!
Top tip
- Bewaar alle ingrediënten tot gebruik in de koelkast. Zo is je cocktail goed koud en kun je er langer van genieten.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
Limoncello Gin Cocktail
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Apparatuur
Ingrediënten
Munt siroop
250 ml water
100 gram suiker
Limoncello Gin Cocktail
1½ eetlepel Citroensap
Garnering
1 citroen schijfjes
Instructies
Munt siroop
- Voeg water en suiker toe aan een kleine steelpan en breng op middelhoog vuur aan de kook. Roer om de suiker op te lossen.100 gram suiker, 250 ml water
- Zet het vuur laag en voeg de munt toe. Kook tot de siroop 10 minuten. Hij zal iets inkoken (dikker worden).15 gram munt
- Haal de pan van het vuur en zeef de siroop.
- Laat afkoelen naar kamertemperatuur. Zet het vervolgens minimaal 1 uur in de koelkast.
Limoncello Gin Cocktail
- Doe ijsblokjes in het glas.Ijsblokjes
- Voeg de limoncello, gin, citroensap en muntsiroop toe aan het glas.3 eetlepels Limoncello, 2 eetlepels Gin, 2 eetlepels munt siroop, 1½ eetlepel Citroensap
- Vul aan met bruisend water.125 ml bruisend water
Serveren.
- Garneer met schijfjes citroen en munt blaadjes.1 citroen, 1 takje munt
- Serveer meteen.
Opmerkingen:
Video
Voedingswaarde
Voedselveiligheid
- Laat voedsel niet voor langere tijd op kamertemperatuur staan
- Wanneer je kookt blijf in de buurt van het fornuis.
- Was alles goed voor gebruik. Gebruik biologische producten als dat mogelijk is.
Lien says
Wat voor gin raad je aan?
Andréa says
Beste Lien, ik zou voor deze Limoncello Gin Cocktail een dry Gin met fruitige ondertonen gebruiken.