Deze heerlijke cocktail past toch wel bij het begin van de lente. Met heerlijke frambozen, gin en prosecco.
Gin is toch wel één van de populaire drankjes van de laatste jaren. En bruisende prosecco hoort toch echt wel bij het sprankelend lentegevoel. En de combinatie? Die is heel verfrissend, lekker zoet en echt een aanrader!
Recept lente cocktail met frambozen
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Porties: cocktails
Ingrediënten
- 120 ml water
- 100 ml suiker
- 150 gram frambozen
- 4 eetlepels gin
- 1 eiwit
- prosecco
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Gebruik alle ingrediënten zo koud mogelijk!
- Maak eerst suikersiroop door het water met de suiker aan de kook te brengen.
- Als de suiker is opgelost, zet je het vuur uit.
- Doe alle frambozen op twee na in een pannetje en voeg 100 ml suikersiroop toe.
- Breng aan de kook en laat 10 minuten koken.
- Druk de frambozen met een lepel fijn en zeef de vloeistof.
- Koel de frambozen siroop naar kamertemperatuur en vervolgens 1 uur in de koelkast zodat hij goed koud is.
- Meng in een cocktail shaker 4 eetlepels frambozen siroop, 4 eetlepels gin en het eiwit.
- Schud goed heen en weer, zodat het eiwit schuimig wordt.
- Verdeel over de twee champagne glazen.
- Vul aan met prosecco.
Opmerkingen:
Voedingswaarde
Calories: 245kcal | Carbohydrates: 59g | Protein: 3g | Fat: 1g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 29mg | Fiber: 5g | Sugar: 53g | Vitamin C: 20mg | Iron: 1mg
Geef een reactie