Romige kokos verpakt in een chocolade omhulsel dat smelt in je mond. Deze kokos truffels met chocola maak je met maar 4 ingrediënten snel en superlekker!
De chocolade sinaasappel truffels van vorige week waren een groot succes en dus ben ik verder gaan experimenteren.
Naast een sinaasappel chocolade combinatie is de combinatie van kokos met chocola natuurlijk ook geweldig. En ook deze kokos truffel bleek weer een enorm succes. De romige truffel gecombineerd met de pure cacaosmaak en het knapperige van de kokos. De kokoslikeur gaf een heerlijke dimensie aan de truffel, maar eten er kleine kinderen mee dan kun je dat natuurlijk ook vervangen door een essence.
- Eten er kinderen mee laat de kokoslikeur achterwege of vervang door een kokos aroma. Kinderen en alcohol is een no go.
- Doordat je met je handen een bolletje rolt wordt de buitenzijde van de truffel een beetje zacht en blijft de kokos goed plakken. Wanneer je ze vervolgens weer in de koelkast bewaart blijven ze mooi van vorm.
- Vervang de pure chocolade door witte chocola. Witte chocola met kokos is erg lekker.
- In plaats van kokos likeur kun je ook rum gebruiken (voor een extra pitje).
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 100 ml slagroom
- 300 gram pure chocolade fijngehakt
- 1 eetlepel kokoslikeur bijvoorbeeld Malibu
- 5 eetlepels kokos geraspte en gedroogde
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm in een pannetje de slagroom, chocolade tot de chocola gesmolten is.
- Haal het pannetje van het vuur, voeg de likeur toe en roer er doorheen. Doe over in een schaal en dek af met een plastic folie.
- Laat 2 uur in de koeling afkoelen en hard worden.
- Pak met twee theelepels een beetje ganache.
- Rol tussen je handen tot een bolletje.
- Rol vervolgens door de geraspte kokos.
- Bewaar de truffels in de koeling tot je ze gaat eten.
Opmerkingen:
- Eten er kinderen mee laat de kokoslikeur achterwege of vervang door een kokos aroma. Kinderen en alcohol is een no go.
- Doordat je met je handen een bolletje rolt wordt de buitenzijde van de truffel een beetje zacht en blijft de kokos goed plakken. Wanneer je ze vervolgens weer in de koelkast bewaart blijven ze mooi van vorm.
- Vervang de pure chocolade door witte chocola. Witte chocola met kokos is erg lekker.
- In plaats van kokos likeur kun je ook rum gebruiken (voor een extra pitje).
Geef een reactie