Truffels zijn altijd lekker. En eigenlijk heel makkelijk te maken. Deze chocolade sinaasappel truffels zijn op smaak gebracht met sinaasappel en heerlijke likeur.
Ik merk dat ik de laatste tijd vaak werk met sinaasappels, maar dat is dan ook zo'n veelzijdig stukje fruit. En het geeft vaak net een mooie dimensie aan je gerecht.
Ook leuk voor vandaag, de dag dat onze Koning daadwerkelijk jarig is. Dat geeft toch een Oranje tintje. Wat nog leuker is, is dat onze middelste ook jarig is vandaag. Samen met de koning jarig zijn. Dat is toch toppie!
- Eten er kinderen mee vervang de sinaasappel likeur en het vanille extract door sinaasappel aroma en 1 zakje vanille suiker. Kinderen en alcohol is een no go.
- Doordat je met je handen een bolletje rolt wordt de buitenzijde van de truffel een beetje zacht en blijft de cacao goed plakken. Wanneer je ze vervolgens weer in de koelkast bewaart blijven ze mooi van vorm.
- Vervang de pure chocolade door chocola met een zout korreltje, dat is gecombineerd met de sinaasappel erg lekker.
- In plaats van sinaasappel kun je ook whisky gebruiken (voor een extra pitje).
- Deze truffels kun je niet bij kamertemperatuur bewaren.
- Bewaar de truffels tot 3 dagen in de koeling.
- Truffels kunnen ook ingevroren worden. Je verpakt ze dan per stuk in een stukje bakpapier en vervolgens in een luchtdichte zak of doos. Zo kun je ze 2 weken bewaren. Voor het ontdooien laat je ze in hun verpakking bij kamertemperatuur ontdooien. Dat duurt ongeveer een uurtje of 2-3.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
chocolade sinaasappel truffels
Ingrediënten
- 100 ml slagroom
- 300 gram pure chocolade, fijngehakt
- 1 eetlepel sinaasappellikeur, Zoals Grand Marnier of Cointreau
- 1 sinaasappel, rasp
- 1 theelepel vanille-extract
- 4 eetlepels cacao
Instructies
- Verwarm in een pannetje de slagroom, chocolade en sinaasappelrasp tot de chocola gesmolten is.
- Haal het pannetje van het vuur en voeg de likeur en het extract toe en roer er doorheen.
- Doe over in een schaal en dek af met een plastic folie.
- Laat 2 uur in de koeling afkoelen en hard worden.
- Pak met twee theelepels een beetje ganache.
- Rol tussen je handen tot een bolletje.
- Rol vervolgens door de cacao.
- Bewaar de truffels in de koeling tot je ze gaat eten.
Opmerkingen
- Eten er kinderen mee vervang de sinaasappel likeur en het vanille extract door sinaasappel aroma en 1 zakje vanille suiker. Kinderen en alcohol is een no go.
- Doordat je met je handen een bolletje rolt wordt de buitenzijde van de truffel een beetje zacht en blijft de cacao goed plakken. Wanneer je ze vervolgens weer in de koelkast bewaart blijven ze mooi van vorm.
- Vervang de pure chocolade door chocola met een zout korreltje, dat is gecombineerd met de sinaasappel erg lekker.
- In plaats van sinaasappel kun je ook whisky gebruiken (voor een extra pitje).
Geef een reactie