Speciale Halloween cupcakes: Heerlijke bloederige weerwolf klauwen. Is er een weerwolf langsgeweest, die een hapje wilde nemen van deze heerlijke cupcake? Jij mag het zeggen!
Deze heerlijke cupcake is een echte Halloween topper. Gewoon omdat het lijkt of er een weerwolf op de loer ligt om ze op te eten. Mijn kinderen moesten toch echt even twee keer nadenken voor ze de eerste hap namen. Deze cupcakes zijn natuurlijk hartstikke leuk om te maken voor een Halloween kinderfeestje. Het zijn eenvoudige cupcakes (en die mislukken echt nooit), met een frosting en 4 klauwe
n gemaakt van aardbeiensaus. Hoewel je misschien denkt dat dit enorm veel werk kost valt dat reuze mee. De cupcakes maak je in een minuutje of 20, de decoratie had ik binnen een kwartiertje klaar. Eigenlijk duurde het afkoelen misschien wel het langste.
Tips
- Om de cupcake nog meer in het thema te plaatsen kun je, wanneer je het beslag in de vormpjes hebt gedaan, een theelepel aardbeien jam in het midden van het beslag scheppen.
- Laat de cupcake goed afkoelen naar kamertemperatuur anders smelt je icing.
- Icing kun je kant en klaar kopen en uitrollen, maar wist je dat je ook vellen kunt kopen, waar je met een ronde uitsteker alleen nog maar de vorm hoeft uit te steken.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!Â
📖 Recipe
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlKlauw cupcakes
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Apparatuur
- De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
Cupcakes
- 250 gram roomboter kamertemperatuur
- 250 gram suiker
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 4 eetlepels melk kamertemperatuur
- 1 theelepel vanille-extract
- 4 eieren maat L
Topping
- 4 eetlepels frosting glazuur, wit
- 400 gram Icing wit dun uitgerold of kant en klaar icing vellen
- 100 ml aardbeiensaus
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Cupcakes
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Doe de cupcakebakvormpjes in de bakplaat.
- Klop de boter op hoge snelheid met een mixer romig.
- Voeg dan de suiker toe en meng nog eens 2 minuten.
- Verlaag de snelheid van de mixer naar medium en voeg de eieren 1 voor 1 toe, voeg de volgende pas toe als de eerste is opgenomen.
- Voeg dan het vanille-extract toe en meng nog even door.
- Schep de bloem erbij en meng met een spatel de bloem door het beslag.
- Giet dan de melk erbij en spatel die er goed door.
- Verdeel het beslag over de vormpjes en zet gedurende 20 minuten, of tot het moment wanneer de cakes goudbruin en gaar zijn, in de oven.
- Laat afkoelen naar kamertemperatuur.
Topping
- Smeer op elke cupcake 1 theelepel frosting.
- Rol de icing uit tot het ongeveer 3 mm dik is. Heb je een vel icing dan hoef je het alleen maar uit de verpakking te halen.
- Gebruik een uitsteker van 7 cm en steek daarmee 12 rondjes uit het fondant.
- Plak die op de cupcake (de frosting zorgt ervoor dat de icing plakt).
- Met een scherp mes maak je vier inkepingen in de icing van elke cupcake.
- Zorg met een tandenstoker dat de randen er een beetje gerafeld uitzien en dat de klauwsporen openstaan.
- Met een lepeltje of een pipet vul je de klauwen met de aardbeiensaus.
Opmerkingen:
- icing is te koop bij de bak en kookwinkels
Geef een reactie