Bereid je voor op een griezelig lekkere Halloween met deze Weerwolf Klauwen, een fondant cupcake recept. Angstaanjagende, huiveringwekkende bloederige weerwolf klauwen, perfect voor je Halloween feest. Is er een weerwolf langs geweest, die een hapje wilde nemen van deze heerlijke cupcake? Jij mag het zeggen!
Halloween Fondant Cupcakes Recept: Maak Indruk met Weerwolf Klauwen!
Stap in de duistere wereld van Halloween met deze angstaanjagende en lekkere Weerwolf klauwen, gemaakt met Icing / Fondant. Een echte eyecatcher voor je Halloween feest. Deze cupcakes zijn de perfecte mix van perfecte decoratie en smaak.
Ik wilde een keer lekker uit de band springen met een leuke Halloween traktatie. En omdat de kids nu wat ouder worden, bewegen de decoraties van de cupcakes mee. Een heerlijke vanille cupcake met een fondant topping en bloedsporen gemaakt van aardbeiensaus.
Hoewel je misschien denkt dat dit enorm veel werk en tijd kost, valt dat reuze mee. De cupcakes maak je in een minuutje of 20, de decoratie had ik binnen een kwartiertje klaar. Eigenlijk duurde het afkoelen misschien wel het langste. En wat extra leuk is, dit recept kun je samen met de kids maken. Dat is pas gezellig.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
Cupcakes
- 250 gram roomboter kamertemperatuur
- 250 gram suiker
- 4 eieren maat L
- 1 theelepel vanille-extract
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 4 eetlepels melk kamertemperatuur
Topping
- 4 eetlepels Frosting glazuur of icing, wit
- 400 gram fondant wit dun uitgerold of kant-en-klare fondant vellen
- 100 ml aardbeiensaus
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Cupcakes
- Verwarm de oven voor op 180 °C of 160 °C.
- Doe de cupcakebakvormpjes in de bakplaat.
- Klop de boter op hoge snelheid met een mixer romig.250 gram roomboter
- Voeg dan de suiker toe en meng nog eens 2 minuten.250 gram suiker
- Verlaag de snelheid van de mixer naar medium en voeg de eieren 1 voor 1 toe, voeg de volgende pas toe als de eerste is opgenomen.4 eieren
- Voeg dan het vanille-extract toe en meng nog even door.1 theelepel vanille-extract
- Schep het bakmeel erbij en meng met een spatel de bloem door het beslag.250 gram zelfrijzend bakmeel
- Giet dan de melk erbij en spatel die er goed door.4 eetlepels melk
- Verdeel het beslag over de vormpjes en zet gedurende 20 minuten, of tot het moment wanneer de cakes goudbruin en gaar zijn, in de oven.
- Laat afkoelen naar kamertemperatuur.
Topping
- Smeer op elke cupcake een theelepel frosting.4 eetlepels Frosting
- Rol de fondant uit tot het ongeveer 3 mm dik is. Heb je een vel dan hoef je het alleen maar uit de verpakking te halen.400 gram fondant
- Gebruik een uitsteker van 7 cm en steek daarmee 12 rondjes uit het fondant.
- Plak die op de cupcake (de frosting zorgt ervoor dat de fondant plakt).
- Met een scherp mes maak je vier inkepingen in de icing van elke cupcake.
- Zorg met een tandenstoker dat de randen er een beetje gerafeld uitzien en dat de klauwsporen openstaan.
- Met een lepeltje of een pipet vul je de klauwen met de aardbeiensaus.100 ml aardbeiensaus
Opmerkingen:
- Maak het zelf met dit aardbeiensaus recept, waar je de stukjes aardbeien weglaat of koop het kant-en-klaar.
- Je kunt ook jam verwarmen en daarmee decoreren. Gebruik dan wel jam zonder stukjes.
- Om de cupcake nog meer in het thema te plaatsen kun je, wanneer je het beslag in de vormpjes hebt gedaan, een theelepel aardbeien jam in het midden van het beslag scheppen.
- Laat de cupcakes goed afkoelen, anders wordt de decoratie te warm en kan het eraf lopen.
- Mix je beslag niet te veel en/of te lang. Als het te veel lucht bevat, zal het beslag te snel rijzen in de oven en in het midden instorten als het klaar is. Hou de tijden en beschrijvingen in het recept aan.
- Schud de vorm lichtjes. Als de bovenkant van de cupcakes bewegen, zijn ze nog niet klaar.
- Druk met je vinger op het midden van een cupcake. Als de afdruk meteen terug veert, is de cupcake klaar. Als er een kuiltje zichtbaar blijft, moeten ze iets langer bakken.
- Prik een tandenstoker in het midden van een cupcake. Als deze er schoon en droog uit komt, zijn de cupcakes gaar.
- Koelkast: Wikkel de cupcakes in plasticfolie of bewaar ze drie dagen in een luchtdichte trommel.
- Diepvriezer: Je kunt de cupcakes invriezen. Wikkel ze eerst in aluminiumfolie en doe alles in een zak of luchtdichte verpakking. Zo kun je ze maximaal twee maanden bewaren.
Geef een reactie