Het recept voor deze Italiaanse salade met meloen, pancetta en rucola is een pancetta is een heerlijke combinatie. Zoet gecombineerd zout, nootachtig met een heerlijke balsamico vinaigrette.
Deze lekkere Italiaanse salade vol met zomerse ingrediënten die vaak gebruikt worden in Italië is heel erg lekker. En daardoor ook lekker te combineren met zelfgemaakte pasta, spaghetti of macaroni. Door het te serveren in glaasjes, krijg je ook geen ruzie over wie nu het meest heeft gehad.
Ik heb de salade met eetbare bloemetjes gedecoreerd, gewoon omdat ik dat superleuk vind staan. En borage is ook nog eens een beetje zoetig en erg lekker.
Of als lunch
Ik kan me deze salade trouwens ook heerlijk als lunch gerecht voorstellen. De zoete meloen, nootachtige rucola en ziltige pancetta is een heerlijke combinatie. De vinaigrette van balsamico maakt het geheel daarbij echt af.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 75 gram rucola
- 1 pancetta per persoon
- 1 Galia meloen
- 1 eetlepel crème de balsamico
- 4 eetlepels olijfolie extra vierge, de beste die je kunt krijgen
- zout en peper naar smaak
- eetbare bloemen optioneel: hier borage: heerlijk zoet
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Was de rucola en droog de sla in een slacentrifuge. Heb je die niet dan kun je de sla in een theedoek stoppen, dichtknopen en hard rondslingeren.
- Snij de pancetta in plakjes.
- Snij de meloen in dunne schijfjes.
- Voor de vinaigrette meng je met een garde de crème de balsamico en de olijfolie.
- Proef en voeg naar smaak peper en zout toe.
- Verdeel de rucola, pancetta en meloen in het glas.
- Voeg de vinaigrette toe.
- Decoreer het geheel met de borage bloemetjes.
Geef een reactie