Een makkelijk recept voor witte chocolade ijs zonder ei, romig en smeltend in je mond. En slechts 4 ingrediënten. Wil je het zelf ook eens proeven, maak dan dit simpele en heerlijke recept.
Witte chocola. Ik weet het eigenlijk geen echte chocolade, maar ik doe het er voor! Proef zo'n romig blokje dat langzaam smelt in je mond en een lichte vanillesmaak heeft. En zou je je dan ook kunnen voorstellen hoe die witte chocolade als ijs zou smaken? Wij inmiddels wel!
Het romige ijs dat langzaam smelt in je mond en dan langzaam de witte chocoladesmaak vrijgeeft. Een weldaad! Maar om dat recept nu enkel voor mezelf te houden, leek me niet eerlijk. Dus ik deel het graag met jullie!
- Heb je een ijsmachine, giet dan de gekoelde chocolade in de ijsmachine en laat die 30 minuten draaien. Schep in een diepvriesdoos en laat nog eens 1 uur extra vriezen.
- De volle melk kan vervangen worden door halfvolle melk om het recept iets lichter te maken.
- Lekker door het ijs: hak 50 gram extra witte chocolade fijn en meng die door het mascarponemengsel als het afgekoeld is in de koeling (en voor het de ijsmachine in gaat)
- Serveer het witte chocolade ijs met gehakte walnoten en chocolade saus. Te lekker! Ook lekker met een karamelsaus en vers fruit.
Bewaren
- Dit ijs kun je tot 1 maand in de diepvries bewaren in een diepvriesdoos met een deksel. Mochten er ijskristallen op het ijs gevormd zijn, dan kun je het beter niet meer gebruiken.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 200 gram witte chocolade
- 350 ml volle melk vol
- 125 ml mascarpone
- 1 theelepel vanille-extract
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Hak de witte chocolade in stukjes.200 gram witte chocolade
- Verwarm de melk en roer de mascarpone en het vanille-extract er doorheen tot je geen klontjes meer ziet.350 ml volle melk, 125 ml mascarpone, 1 theelepel vanille-extract
- Wanneer de melk kookt, zet je het vuur uit en roer je de witte chocolade erdoor.
- Laat 5 minuten staan en roer dan nogmaals.
- Zet de warme pan in een bak met koud water, zodat hij snel afkoelt. Laat hem dan door en door koud worden in de koelkast.
- Wanneer hij koud is klop het mengsel dan 2 minuten met de mixer op hoge stand en giet dan in een diepvriesdoos en zet in de diepvries.
- Roer het ijs elke 30 minuten door met een vork goed tot het ijs hard is.
Opmerkingen:
- Lekker door het ijs: hak 50 gram extra witte chocolade fijn en meng die door het mascarponemengsel als het afgekoeld is in de koeling (en voor het de ijsmachine in gaat)
- Serveer het witte chocolade ijs met gehakte walnoten en chocolade saus. Te lekker! Ook lekker met een karamelsaus en vers fruit.
Geef een reactie