Frambozen chocolade cake is een makkelijk recept, met zoetzure frambozen die heerlijk combineren met de romige chocolade cake.
Frambozen zijn licht zoet met een heerlijk zuur accent. Dat combineert heerlijk met een romige chocolade cake. Een kan niet mislukken recept en ook superlekker om te maken voor je Valentijn!
Recept frambozen chocolade cake

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terug vindt!
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennl
Frambozen chocolade cake
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Apparatuur
Ingrediënten
1 theelepel bakpoeder
snufje zout
150 gram boter ongezouten, kamertemperatuur
135 gram suiker
2 eieren maat L
1 theelepel vanille-extract
2 eetlepels melk
200 gram frambozen vers of ontdooid uit de diepvries
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Vet een klein cakeblik (15 cm) in met boter en bestuif met bloem. Klop het teveel aan bloem uit het blik.
- Zeef het cakemeel in een kom met de cacaopoeder, bakpoeder en zout zodat het goed luchtig is.
- In een tweede kom meng je de boter met de suiker tot het lichtgeel en luchtig is.
- Voeg de eieren toe, het vanille-extract en de melk.
- Zet de mixer laag en schep voorzichtig het bloem mengsel erdoor. Mix net zolang tot het gemengd is.
- Meng met een spatel de frambozen door het beslag.
- Schenk het beslag in de cakevorm en bak 50 minuten tot de cake gaar is.
- Laat 5 minuten staan en los de cake dan op een rooster.
- Laat afkoelen naar kamertemperatuur.
Geef een antwoord