Vandaag een eenvoudig, maar erg lekker recept: crêpes. Een heerlijk recept voor de lunch, afkomstig uit het boek van Julia Child - Mastering the Art of French Cooking volume 1. Een variatie op de pannenkoek, maar dunner, waardoor het lichter is en heel lekker als zomers gerecht.
Maak het beslag eerder
Het enige waar je rekening mee dient te houden bij het recept is dat het beslag twee uur dient te koelen voordat je het gebruikt. Maak het dus al vroeg in de ochtend, wanneer je dit voor de lunch wilt eten. Je kunt de crêpes ook al voor de lunch maken en warm houden op een bord dat boven een pan met heet, sudderend water is geplaatst.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 240 ml water koud
- 240 ml melk koud
- 4 eieren maat L
- ½ theelepel zout
- 190 gram bloem
- 4 eetlepels boter gesmolten
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Mix het water, melk, eieren en zout goed door.
- Voeg de bloem toe en daarna de gesmolten boter.
- Zet de mixer hoog en mix nog 2 minuten goed door.
- Zet het beslag tenminste 2 uur in de koelkast.
- Pak een koekenpan waarvan de bodem ongeveer 17-18 cm doorsnee heeft. Zet hem op hoog vuur. Doe een paar druppels olie in de pan en smeer met een kwastje de bodem snel in.
- Haal de pan van het vuur af en giet ¼ cup (60 mL) beslag in het midden van de pan. Draai de pan rond, zodat de gehele bodem van de pan is bedekt met beslag. Zet terug op het vuur en laat 80 seconden op het vuur staan.
- Maak de crêpe los en draai hem om.
- Laat hem nogmaals 30 seconden bakken.
- Serveer en herhaal dit voor de rest van het beslag.
Geef een reactie