Vandaag een eenvoudig, maar erg lekker recept: crêpes. Een heerlijk recept voor de lunch, afkomstig uit het boek van Julia Child - Mastering the Art of French Cooking volume 1. Een variatie op de pannenkoek, maar dunner, waardoor het lichter is en heel lekker als zomers gerecht.
Maak het beslag eerder
Het enige waar je rekening mee dient te houden bij het recept is dat het beslag twee uur dient te koelen voordat je het gebruikt. Maak het dus al vroeg in de ochtend, wanneer je dit voor de lunch wilt eten. Je kunt de crêpes ook al voor de lunch maken en warm houden op een bord dat boven een pan met heet, sudderend water is geplaatst.

Ik vind het zó leuk om te zien wat jij maakt! Deel je foto met #byandreajanssen - ik ben superbenieuwd! Vond je dit recept lekker? Laat dan een beoordeling achter op de receptenkaart hierboven! Jouw feedback helpt andere thuiskoks en mij enorm.
Nog meer zin om te koken? 📺 Check mijn YouTube | 📌 Pin 'm op Pinterest
📖 Recipe
RECEPTKAART
Ingrediënten
- 240 ml water , koud
- 240 ml melk, koud
- 4 eieren, maat L
- ½ theelepel zout
- 190 gram bloem
- 4 eetlepels boter , gesmolten
Instructies
- Mix het water, melk, eieren en zout goed door.
- Voeg de bloem toe en daarna de gesmolten boter.
- Zet de mixer hoog en mix nog 2 minuten goed door.
- Zet het beslag tenminste 2 uur in de koelkast.
- Pak een koekenpan waarvan de bodem ongeveer 17-18 cm doorsnee heeft. Zet hem op hoog vuur. Doe een paar druppels olie in de pan en smeer met een kwastje de bodem snel in.
- Haal de pan van het vuur af en giet ¼ cup (60 mL) beslag in het midden van de pan. Draai de pan rond, zodat de gehele bodem van de pan is bedekt met beslag. Zet terug op het vuur en laat 80 seconden op het vuur staan.
- Maak de crêpe los en draai hem om.
- Laat hem nogmaals 30 seconden bakken.
- Serveer en herhaal dit voor de rest van het beslag.










Geef een reactie