Een cranberry walnoten cake. Een romige cake gevuld met zoete cranberries en knapperige walnoten en met een vleugje speculaas. Een heerlijke combinatie. Een makkelijk recept!
Deze cake met heerlijke cranberries en knapperige walnoten is zo'n baksel waar geen plakje meer van over blijft. Zelfs de kruimels werden weggesnoept. Het recept is lekker makkelijk en hij staat in iets meer dan een uur op tafel.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 100 gram cranberries gedroogd
- 1 ei maat L
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 theelepels speculaaskruiden
- 250 gram suiker
- ½ theelepel zout
- 80 mL olie
- 75 gram walnoten in stukjes gehakt
- 240 mL melk
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
- Vet de cakevorm (15 cm) in met boter.
- Wel de cranberries 10 minuten in heet water.
- In een kom meng je de droge ingrediënten: zelfrijzend bakmeel, zout en speculaaskruiden.
- Mix de olie met de suiker tot het schuimig is.
- Breek het ei boven de kom en mix verder tot het opgenomen is.
- Schenk de melk erbij en mix verder.
- Schep de droge ingrediënten bij het beslag en mix op lage snelheid tot ze net zijn opgenomen.
- Meng met een spatel de cranberries en walnoten er als laatste doorheen.
- Schenk het beslag in de vorm en zet deze 60 minuten in de oven.
- Haal de cake uit de oven en laat 5 minuten rusten.
- Verwijder de cake uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster.
Geef een reactie