Een makkelijk recept voor een cake met cranberry topping. De cranberries karameliseren in de bruine suiker en worden heerlijk op smaak gebracht met speculaaskruiden. En ook de cake heeft een rijke smaak. Hier lust je meer dan één plakje van!
Dit is 1 van mijn meest favoriete cakes van dit jaar. Deze cake met cranberry topping. De cranberries liggend in de gecarameliseerde suiker, waardoor het zurige helemaal in balans is.
Cranberries vind ik ook echt bij de winter horen, alleen al vanwege de kleur. De kleine vruchtjes maken sowieso het net wat feestelijker. Bij ons staat deze cake dan ook zeker vaker op tafel.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Cake met cranberry topping
Apparatuur
Ingrediënten
Cranberry topping
- 150 gram bruine suiker
- 1 theelepel speculaaskruiden
- 100 gram verse cranberries, of diepvries cranberries
Cranberry cake
- 100 gram boter, kamertemperatuur + extra voor het invetten;
- 2 eieren, maat L
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- ⅙ theelepel zout
- 100 gram verse cranberries, of diepvries cranberries
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Smeer de bakvorm in met boter.
Cranberry topping
- Spreid over de onderzijde van het blik de verse cranberries.
- Verdeel over de cranberries 50 gram bruine suiker en ¼ theelepel speculaaskruiden.
Cranberry cake
- Klop de boter met de rest van de suiker in 3 minuten romig.
- Voeg de eieren één voor één toe (pas de volgende toevoegen als de eerste volledig is opgenomen.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel en het zout over het beslag en meng dat met een spatel erdoor.
- Giet het beslag over de cranberries.
- Zet in de oven en bak in 40 minuten gaar (controleer met behulp van een sate prikker of de cake voldoende gaar is. De prikker komt er dan droog uit.)
Geef een reactie