Het zusje van het bekende coq au vin recept: coq au vin blanc, oftewel kip gestoofd in witte wijn. Frisser van smaak en zeker erg lekker! Met lekkere groenten en kruiden om het af te maken.
Een recept voor coq au vin blanc, oftewel kip in witte wijn. Een variant op de klassieke coq au vin die met rode wijn wordt gemaakt. En dat klopt volledig, deze kip gaar je lekker snel in de witte wijn. En door het toevoegen van lekkere groenten en kruiden wordt hij heerlijk van smaak. Hij was zo mals dat het vlees van de botjes gleed. Heerlijk geserveerd met een verse salade en krieltjes.
- Maak dit recept in de slow cooker door na stap 8 (het bakken van de tomatenpuree) alles in de slow cooker te plaatsen en deze 5 tot 6 uur op de laagste stand aan te zetten.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Coq au vin blanc
Apparatuur
- ovenvaste pan met deksel (bijvoorbeeld gietijzer) of een slowcooker (zie tip)
- hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
Ingrediënten
- 4 plakjes bacon
- 4 kippenpoten
- ¼ theelepel zout
- ⅛ theelepel peper
- 3 eetlepels zilveruitjes , uitgelekt
- 10 zongedroogde tomaten , in reepjes gesneden
- 30 gram tomatenpuree
- 500 ml witte wijn
- 500 ml kippenbouillon
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Gebruik een ovenvaste pan (bijvoorbeeld van gietijzer) en giet daar een klein scheutje olie in.
- Bak de bacon tot hij goud bruin is.
- Haal de bacon eruit en leg op een bord.
- Bestrooi de kip met peper en zout en bak ze op hoog vuur aan elke zijde 4 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
- Haal uit de pan en leg op een bord.
- Zet het fornuis op gemiddelde hitte en voeg de zilveruitjes, zongedroogde tomaten en tomatenpuree toe.
- Bak alles 2 minuten door, tot de tomatenpuree niet meer zuur ruikt.
- Schenk dan de witte wijn en kippenbouillon erbij en breng aan de kook.
- Zet het vuur laag en leg de kippenpoten erin en leg daarop de bacon.
- Doe het deksel op de pan en zet die gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de pan voorzichtig uit de oven en serveer meteen.
Opmerkingen:
- Wil je dit recept maken. Met deze knop bestel je de ingrediënten in één keer:
- Tip: maak dit recept in de slow cooker door na stap 8 alles in de slow cooker te plaatsen en deze 5 tot 6 uur op de laagste stand aan te zetten.
Geef een reactie