Het zusje van het bekende coq au vin recept: coq au vin blanc, oftewel kip gestoofd in witte wijn. Frisser van smaak en zeker erg lekker! Met lekkere groenten en kruiden om het af te maken.
Een recept voor coq au vin blanc, oftewel kip in witte wijn. Een variant op de klassieke coq au vin die met rode wijn wordt gemaakt. En dat klopt volledig, deze kip gaar je lekker snel in de witte wijn. En door het toevoegen van lekkere groenten en kruiden wordt hij heerlijk van smaak. Hij was zo mals dat het vlees van de botjes gleed. Heerlijk geserveerd met een verse salade en krieltjes.
- Maak dit recept in de slow cooker door na stap 8 (het bakken van de tomatenpuree) alles in de slow cooker te plaatsen en deze 5 tot 6 uur op de laagste stand aan te zetten.

Ik vind het zó leuk om te zien wat jij maakt! Deel je foto met #byandreajanssen - ik ben superbenieuwd! Vond je dit recept lekker? Laat dan een beoordeling achter op de receptenkaart hierboven! Jouw feedback helpt andere thuiskoks en mij enorm.
Nog meer zin om te koken? 📺 Check mijn YouTube | 📌 Pin 'm op Pinterest
📖 Recipe
RECEPTKAART
Ingrediënten
- 1 eetlepel olie
- 4 plakjes bacon
- 4 kippenpoten
- ¼ theelepel zout
- ⅛ theelepel gemalen zwarte peper
- 3 eetlepels zilveruitjes, uitgelekt
- 10 zongedroogde tomaten, in reepjes gesneden
- 30 gram tomatenpuree
- 500 ml witte wijn
- 500 ml kippenbouillon
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 ℃.
- Gebruik een ovenvaste pan (bijvoorbeeld van gietijzer) en giet daar een klein scheutje olie in.1 eetlepel olie
- Bak de bacon tot hij goud bruin is.4 plakjes bacon
- Haal de bacon eruit en leg op een bord.
- Bestrooi de kip met peper en zout en bak ze op hoog vuur aan elke zijde 4 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.4 kippenpoten, ¼ theelepel zout, ⅛ theelepel gemalen zwarte peper
- Haal uit de pan en leg op een bord.
- Zet het fornuis op gemiddelde hitte en voeg de zilveruitjes, zongedroogde tomaten en tomatenpuree toe.3 eetlepels zilveruitjes, 10 zongedroogde tomaten, 30 gram tomatenpuree
- Bak alles 2 minuten door, tot de tomatenpuree niet meer zuur ruikt.
- Schenk dan de witte wijn en kippenbouillon erbij en breng aan de kook.500 ml witte wijn, 500 ml kippenbouillon
- Zet het vuur laag en leg de kippenpoten erin en leg daarop de bacon.
- Doe het deksel op de pan en zet die gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de pan voorzichtig uit de oven en serveer meteen.











Geef een reactie