Malse schnitzel in een gekruide tomatensaus met geroosterde groenten en een cheesy Mozzarella gratin. Een ovenschotel met schnitzel en groenten met een Italiaanse twist door de kruiden, Mozzarella en niet te vergeten de heerlijke tomatensaus. De saus geeft een heerlijke smaak en er is genoeg saus om te mengen met je pasta, die je hierbij kunt serveren! Zo maak je snel en makkelijk een gezonde en vooral lekkere avondmaaltijd!
Ovenschotel met Schnitzel en Groenten
Groenten zijn een belangrijk onderdeel van je hoofdmaaltijd, het voedingscentrum adviseert 250 gram groenten voor een volwassene per dag. Vind jij dat soms ook zo lastig om te halen? Met deze ovenschotel met een lekkere kruidige tomatensaus, wortels, ui en courgette ben je een heel eind op weg.
Maar nog veel belangrijker, het is ook superlekker! Door de groentes te bakken, krijgen ze een heerlijke smaak. En dan gemengd met een heerlijke kruidige tomatensaus, die het vlees ook nog een lekkere smaak geeft.
Ik serveer er vaak een pasta bij, zoals spaghetti en meng de saus daar dan mee. Extra kaas is niet nodig, want dat vind je voldoende terug in de ovenschotel.
En dat is me toch lekker! Echt zo'n makkelijke doordeweekse maaltijd die altijd kan!
Wat heb je nodig voor deze Italiaanse Ovenschotel
Voor de bereiding van deze ovenschotel met schnitzel heb je de volgende ingrediënten nodig (de juiste hoeveelheden vind je onderaan het blog in de receptenkaart):
- Schnitzel - Gebruik ongepaneerde schnitzel voor deze ovenschotel. Met paneermeel wordt de korst zacht en dat is niet lekker. Je kunt kiezen voor varkensschnitzel of runderschnitzel.
- Wortel en courgette - Klein gesneden in blokjes en aangebakken in specerijen, krijgen deze groenten extra smaak. Door ze vervolgens in de ovenschotel met de tomatensaus te mengen, worden ze langzaam gegaard.
- Knoflook en ui - De basis smaken voor deze ovenschotel.
- Italiaanse kruiden - Geven de tomatensaus extra diepte en een Italiaans tintje.
- Gezeefde tomaten - Hiermee maken we de tomatensaus. Door het toevoegen van kruiden en specerijen krijgt hij een rijke smaak.
- Mozzarella en geraspte kaas - Hiermee bedek je de schnitzel met groenten en door het vervolgens in de oven te bakken, wordt het sticky en goudbruin gebakken.
Hoe maak je Italiaanse Schnitzel met Tomatensaus
Een recept met uitgebreide stappen, de juiste hoeveelheid ingrediënten en die je ook nog makkelijk kunt printen vind je terug onderaan het blog.
- Bak de ui, knoflook en wortelblokjes in een koekenpan en voeg dan de courgette blokjes toe. Roerbak die 2 minuten mee.
- Schenk de gezeefde tomaten erbij en strooi de Italiaanse kruiden door de saus. Laat 5 minuten sudderen op laag vuur.
- Leg de schnitzels in de pan en bedek met plakjes mozzarella.
- Schenk de groenten tomatensaus erover en bestrooi met geraspte kaas. Zet 20 minuten in de oven voor een heerlijke kaasgratin. Serveer de ovenschotel met schnitzel en groenten met een heerlijke pasta (spaghetti, fusilli of penne) en een heerlijke salade.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Kijk hoe je het Maakt
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlOvenschotel met schnitzel en heel veel groentes
Apparatuur
Ingrediënten
- 500 gram schnitzel (ongepaneerd)
- ¼ theelepel zout (naar smaak)
- ⅛ theelepel peper
- 2 eetlepels olie
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 teentje knoflook (uitgeperst)
- 1 winterwortel (in kleine blokjes)
- 1 courgette ( in kleine blokjes)
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- 400 ml gezeefde tomaten
- 1 bolletje mozzarella (in plakjes gesneden)
- 50 gram kaas (geraspt)
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Verhit olie in een koekenpan en bak de ui 3 minuten tot het glazig is.2 eetlepels olie, 1 ui
- Voeg dan de knoflook en wortelblokjes toe en roerbak dit 3 minuten.1 teentje knoflook, 1 winterwortel
- Doe de courgette erbij en laat nog 2 minuten bakken.1 courgette
- Als laatste voeg je de gezeefde tomaten en Italiaanse kruiden toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat 5 minuten sudderen.400 ml gezeefde tomaten, 2 theelepels Italiaanse kruiden
- Breng de schnitzel op smaak met zout en peper en leg onderin de ovenschaal.500 gram schnitzel, ¼ theelepel zout, ⅛ theelepel peper
- Verdeel de mozzarella over de schnitzels.1 bolletje mozzarella
- Schenk de tomaten groente saus over de schnitzels.
- Bestrooi het geheel met geraspte kaas en laat 20 minuten in de oven bakken.50 gram kaas
- Lekker met Pasta en een heerlijke salade.
Opmerkingen:
- Koelkast - Dit recept kun je een dag van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Laat de schnitzel met saus afkoelen. Dek af (of doe in een luchtdichte bewaardoos). Zo kun je deze heerlijke maaltijd tot 3 dagen bewaren
- Invriezen - Een diepvries proof recept. Je kunt de ovenschaal met ongebakken schnitzel luchtdicht verpakken. Haal een dag van tevoren uit de diepvries en laat in de koelkast ontdooien. Wanneer je restjes overhebt, kun je deze bewaren in een diepvriesdoos en laten ontdooien in de koelkast.
- Opwarmen - Haal de schnitzel 30 minuten voor het afbakken uit de koelkast en laat op temperatuur komen. Bak een ongebakken schnitzel ovenschotel 30 minuten bij 180 °C. Wil je een restje schnitzel met groenten opwarmen? Doe het vlees in een ovenschaal en dek die af met aluminium folie. Zet de ovenschaal 30 minuten bij 160 °C in de oven.
Geef een reactie