Dit heerlijke margarita cocktail recept met verse granaatappel en kokos is superromig. Met dit exotische fruit wordt dit een van de meest heerlijke cocktails op een warme dag. Verfrissend, romig en verrassend.Â
Maar laten we nu in ieder geval verder gaan met de recepten met exotisch fruit. Vandaag, granaatappel en verse kokosnoot. En dat samen gemengd in een heerlijke cocktail. Cocktails zijn sowieso een van mijn favoriete drankjes. En ik vind het ook erg leuk om een speciale cocktail te geven bij een dinner of feestje. Speciaal voor die gelegenheid. Deze zal zeker nog eens verschijnen bij een Zomers feestje in de tuin.
- Als je verse kokosnoot hebt, kun je hem eenvoudig open maken door een gat te boren in 1 van de ogen (onderin de vrucht). Vang het kokoswater op in een bakje. Sla vervolgens met een hamer rondom op de kokosnoot tot hij barst.
- In plaats van ijsblokjes kun je ook crushed ijs gebruiken.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!Â
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlMargarita cocktail recept
Ingrediënten
Suikerrand
- 100 ml granaatappelsap
- 100 gram suiker
Verse granaatappel met kokos margarita
- 500 ml granaatappelsap
- 400 ml kokosmelk
- 150 ml tequila
- 1 limoen
- 100 gram ijsblokjes
Garnering
- 2 eetlepels granaatappel pitjes
- 1 limoen (in schijfjes)
- 50 gram ijsblokjes
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
Suikerrand
- Vul een plat schaaltje met het granaatappelsap en een tweede schaaltje met suiker
- Dip de glazen eerst in het granaatappelsap en vervolgens in de suiker.
- Laat minimaal 10 minuten drogen aan de lucht.
Verse granaatappel met kokos margarita
- Pak je blender en schep daarin het ijs.
- Schenk het granaatappelsap, de kokosmelk en tequila erbij.
- Voeg het sap van een limoen toe.
- Zet de blender aan totdat je een glad drankje hebt.
Serveren
- Schenk de margarita in de glazen.
- Garneer met ijsblokjes, schijfjes limoen en granaatappel pitjes
Opmerkingen:
- Als je verse kokosnoot hebt, kun je hem eenvoudig open maken door een gat te boren in 1 van de ogen (onderin de vrucht). Vang het kokoswater op in een bakje. Sla vervolgens met een hamer rondom op de kokosnoot tot hij barst.
- In plaats van ijsblokjes kun je ook crushed ijs gebruiken.
Geef een reactie