Deze Oranje caipirinha met Abrikozen is één van de meest verfrissende drankjes met een vleugje zoet!! Met een vleugje zoetigheid van de abrikozen, het zuurtje van de limoen en dan de cachaça. Met zijn iets scherpe, houtachtige smaak, maakt dit deze Cocktail helemaal af!

Caipirinha met Abrikozen
Een echt Braziliaans drankje met een Oranje tintje: de caipirinha. Dit drankje heeft waarschijnlijk zijn oorsprong op het Braziliaanse platteland, maar is inmiddels zo bekend dat je het over de hele wereld kunt bestellen.
Door zelf een heerlijke abrikozenmoes te maken en de puree aan deze cocktail toe te voegen krijg je een wat zoetere variant, die ook zeer smaakvol is. Heerlijk voor Zomerse warme dagen, genieten op het terras van deze heerlijke cocktail.
Wat heb je nodig voor Caipirinha met Abrikozenmoes
Voor de bereiding van deze Caipirinha met Abrikozen heb je de volgende ingrediënten nodig (de juiste hoeveelheden vind je onderaan het blog in de receptenkaart):

- Cachaça - Een echte Caipirinha heeft als likeur Cachaça. Dat is een likeur op suikerriet basis, met een vleugje houttonen. Heb je dat niet in huis, dan kun je dat ook vervangen door Wodka of rum.
- Abrikozen - Vers of gedroogd, dat kan allebei. Bij de gedroogde variant laat je de abrikozen voorweken, zodat ze vocht opnemen. Bij de verse variant, verwijder je de pit.
- Suiker en water - Nodig voor het maken van de abrikozenpuree.
- Limoen - Deze citrusvrucht zorgt voor een fris accent in deze cocktail.
- Munt (optioneel) - Gebruik de munt als garnering in het glas. Een mooi kleuraccent voor je abrikozen Caipirinha
Hoe maak je dit Braziliaanse Oranje Drankje
Een recept met uitgebreide stappen, de juiste hoeveelheid ingrediënten en die je ook nog makkelijk kunt printen vind je terug onderaan het blog.

- Doe de abrikozen in een pannetje met water en laat, als het gedroogde abrikozen zijn, minimaal 1 uur wellen. Voeg de suiker toe en breng aan de kook. Laat 2 minuten koken. Door de abrikozen met wat suiker te koken krijg je een zoete abrikozenmoes die heel zacht is en makkelijk te drinken is. Zou je de abrikozen zo in de blender stoppen, dan krijg je wat harde stukken ertussen.
- Pureer de abrikozen met een staafmixer of in een blender tot een moes. Laat afkoelen naar kamertemperatuur en bewaar in de koelkast tot gebruik.
- Vul een cocktail shaker met ijsklontjes, schijfjes limoen en Cachaça. Shake de inhoud 1 minuut. Hou je hand op de dop terwijl je shaked. Je wilt niet dat de inhoud van de shaker door het huis vliegt.
- Vul het glas met abrikozenpuree, ijsklontjes en schijfjes limoen. Schenk het cachaça mengsel erover. Schenk de Caipirinha door een zeef in het glas. Je wilt hem niet verder verdunnen met ijs, alleen koelen. Garneer met wat extra blaadjes munt en serveer meteen.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Braziliaanse Caipirinha met Abrikozen
Apparatuur
Ingrediënten
Abrikozenmoes
- 125 gram abrikozen, zonder pit
- 125 gram water
- 175 gram suiker
Caipirinha met Abrikozen
- ½ limoen
- 2 eetlepels abrikozenmoes, Zie boven
- 3 eetlepels cachaça
- handvol ijsblokjes
- muntblaadjes, optioneel
Instructies
Abrikozenmoes
- Heb je gedroogde abrikozen, doe de abrikozen dan in een steelpannetje en voeg het water toe. Laat ze minimaal 1 uur wellen. (bij verse abrikozen kun je deze stap achterwege laten).125 gram abrikozen, 125 gram water
- Voeg de suiker toe.175 gram suiker
- Verwarm de abrikozen op laag vuur, terwijl je roert, totdat het kookt.
- Laat 2 minuten doorkoken.
- Doe de inhoud van de steelpan in de blender of gebruik een staafmixer en pureer tot het een fijne moes is.
- Laat afkoelen naar kamertemperatuur.
Caipirinha met Abrikozen
- Doe 2 eetlepels abrikozenmoes in een cocktail glas.2 eetlepels abrikozenmoes
- Halveer de limoen en snij elke helft in 3 partjes.½ limoen
- Doe het ijs met de limoen en Cachaça in de shaker en shake 1 minuut goed door.3 eetlepels cachaça, handvol ijsblokjes
- Schenk de Caipirinha door de zeef in het glas.
- Garneer met ijsblokjes, partjes limoen, muntblaadjes en abrikoos.muntblaadjes
Opmerkingen
- Hou je hand op de dop terwijl je shaked. Je wilt niet dat de inhoud van de shaker door het huis vliegt.
- Schenk de Caipirinha door een zeef in het glas. Je wilt hem niet verder verdunnen met ijs, alleen koelen
- Koelkast - Maak de abrikozenmoes en bewaar in een luchtdichte doos tot 3 dagen in de koeling.
- Diepvries - Schep de afgekoelde abrikozenpuree in een diepvriesdoos en vries in. Zo blijft hij tot 2 maanden goed. Laat ontdooien in de koelkast.
Geef een reactie