Sangria is een drankje dat je vaak ziet bij een zomerse dag. Lekkere wijn met vruchten. Deze witte sangria is ook weer zo'n lekker recept.
Sangria is een drankje dat je vaak ziet bij een zomerse dag. Een zoete wijn, rood of wit gevuld met vruchten. Deze witte sangria is ook weer zo'n lekker recept: gevuld met druiven aardbeien en mango. En deze keer niet gebaseerd op een zoete wijn, maar juist op een heerlijke Chardonnay.
Chardonnay is een droge witte wijn die je vaak tegenkomt. Dat is ook niet zo vreemd, want de Chardonnay druif is één van de makkelijkst te kweken rassen, resistent tegen veel ziektes. Een leuk weetje: als de Chardonnay op hout wordt gerijpt smaakt hij naar een vleugje vanille. Kweek je de druif in een koudere regio, dan krijg je een vleugje appel, in mildere regio's een lichtzoet smaak die neigt naar meloen en kweek je hem in warme gebieden dan kun je een zoete mango herkennen. Chardonnay is een volle wijn met lekker veel smaak. Serveer hem koel want dan smaakt hij toch echt het allerlekkerst.
Geniet heerlijk van deze sangria op het strand, op je balkon in een ver oord of gewoon op een zwoele zomeravond op je terras in de achtertuin. Je waant je dan meteen in warmere oorden. Probeer het zelf!
It's a good taste!
Recept Clerico een witte
sangria
Heb je deze Clerico gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
Clerico een witte sangria
Ingrediënten
- 1 mango
- 125 gram aardbeien
- 125 gram druiven zonder pit
- 50 gram suiker
- 50 ml whiskey
- 1 eetlepel limoensap
- 1500 ml Chardonnay
- ijsklontjes
Notes
Instructies
- Schil de mango en halveer hem.
- Haal de pit eruit en snijdt kleine blokjes van het vruchtvlees.
- Was de aardbeien en ontkroon ze (niet omdraaien want dan neemt de aardbei het water op en wordt de smaak wateriger.
- Halveer de aardbeien.
- Was de druiven en snij ze in tweeën.
- In een grote kan schep je de suiker en voeg je het limoensap en de whiskey toe.
- Doe daarbij een scheutje wijn en meng met een lepel alles goed door tot de suiker is opgelost.
- Schenk dan de rest van de Chardonnay erbij en zet de sangria in de koeling om door en door koud te worden (minimaal 1 uur)
- Serveer met veel ijsklontjes in een mooi glas.
Geef een reactie