Een recept voor citroenkoekjes. Als je weinig tijd (20 minuten) hebt en je wilt toch een heel lekker koekje maken, dan raad ik je deze zeker aan.
Koekjes heb je in alle soorten en maten. Fris, zoet, rond en vierkant, heel moeilijk te maken en supermakkelijk. Deze citroenkoekjes vallen in de laatste categorie. En als je weinig tijd (20 minuten) hebt en je wilt toch een heel lekker koekje maken, dan raad ik je deze zeker aan.
Het recept heeft maar 5 ingrediënten, die makkelijk te krijgen zijn. En misschien heb je ze zelfs wel op voorraad. Wat let je dan om deze lekkere koekjes vandaag nog te bakken.
It's a good taste!
Recept
Citroenkoekjes
Heb je deze citroenkoekjes gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
- De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
- 5 plakjes bladerdeeg
- 2 citroenen rasp
- 2 eetlepels suiker
- 1 ei losgeklopt, maat L
- 2 eetlepels geschaafde amandelen fijngehakt
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snij elk plakje bladerdeeg in vieren en leg op de bakplaat.
- Meng het citroenrasp en het ei.
- Smeer met een kwastje het eimengsel op de bladerdeeg vierkantjes
- Strooi de suiker en het amandelschaafsel over de koekjes.
- Schuif de koekjes in de oven en bak tot ze mooi bruin zijn in ongeveer 12 minuten.
- Laat 5 minuten staan en leg de koekjes dan op een rooster zodat ze goed afkoelen.
Geef een reactie