Versgemaakte Citroen-gember limonade, met een frisse smaak. Dit is zo'n heerlijk drankje met eenvoudige ingrediënten die een beetje pittig, pittig en zoet zijn, vooral bij warm weer. Het is gemakkelijk te bereiden en als het buiten warm is, is het de perfecte alcoholvrije dorstlesser.
Citroen-gember Limonade Zelf Maken
Hou je van gemberthee? Het is een van mijn favoriete drankjes in de winter (en in de zomer maak ik vaak Gember ijsthee). Maar toen ik deze gemberlimonade probeerde, werd het al snel een van mijn favoriete zomerdrankjes omdat het zo verfrissend is. Het is een geweldige manier om af te koelen.
En deze limonade maak je makkelijk met zelfgemaakte gembersiroop. En dat simpele siroop recept brengt dit heerlijke drankje naar een hoger niveau. Samen met vers geperste citroenen is de peperige en zoete gember de perfecte aanvulling. Het is pittig en warm met een heerlijke gembersmaak. En het is het ideale drankje als het buiten warm is.
Je kunt het gemakkelijk en van tevoren klaarmaken, dus als je gasten of familie thuis zijn, kun je genieten van deze heerlijke non-alcoholische drank.
Wat heb je nodig voor Citroen Limonade met Gember?
Om deze Citroen-gember Limonade zelf te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan de blog:
- Gember - Gebruik verse gemberwortel. Je maakt een siroop door deze te marineren in wat suikerwater. Als je geen biologische gember kunt aankomen, verwijder dan de schil met een dunschiller.
- Suiker - Gewone witte suiker waarvan je een siroop maakt. Je kunt ook bruine suiker gebruiken, dit geeft deze drank een extra karamelsmaak. Of gebruik kokossuiker.
- Citroenen - Vers geperst citroensap. Daar kan niets tegenop. Of gebruik vers limoensap (ook uitstekend)
- Water - gebruik gewoon water. Of neem bruisend water. Sodawater zal er wat sprankeling aan geven, leuk en lekker.
Hoe maak je zelfgemaakte Citroen Gember Limonade
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Doe de plakjes gember, suiker en water in een pan en breng aan de kook. Laat het 2 minuten koken, zet het vuur uit en laat de smaken dan minimaal een half uur intrekken. De siroop koelt ondertussen af tot kamertemperatuur.
- Zeef het gembermengsel. Gooi de stukjes gember weg.
- Giet siroop in een karaf.
- Pers de citroenen uit en voeg ze toe aan de karaf en vul deze verder aan met water. Zet in de koelkast tot het echt koud is.
Garneer gemberlimonade met plakjes gember, citroenschil en wat verse muntblaadjes. Voeg ijsblokjes toe aan het glas.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
Ingrediënten
Gembersiroop
- 40 gram gember biologisch
- 225 gram suiker
- 250 ml water
Gemberlimonade
- 250 ml gembersiroop recept hierboven
- 250 ml citroensap ongeveer 5 - 8 citroenen
- 500 ml water
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Gembersiroop
- Snij de gember in plakjes van ½ cm dik.40 gram gember
- Doe de gemberplakjes met de suiker en het water in een kleine steelpan en breng aan de kook.225 gram suiker, 250 ml water
- Laat het 2 minuten koken op middelhoog vuur en zet het dan uit. Laat het 30 minuten of langer marineren voor de beste smaak. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Leg een zeef op een kom of pot en giet de siroop door de zeef. Gooi de stukjes gember weg.
Gemberlimonade
- Neem een grote glazen karaf en voeg het gembersiroop toe. Pers de citroenen uit tot je 250 ml citroensap hebt en voeg dat toe aan de siroop. Meng goed en voeg het water toe.250 ml gembersiroop, 250 ml citroensap, 500 ml water
- Laat de citroen-gember limonade minimaal een uur in de koelkast afkoelen.
Opmerkingen:
- Koelkast - bewaar gemberlimonade maximaal drie dagen in de koelkast in een afgedekte karaf. In de koelkast kun je gembersiroop maximaal vijf dagen bewaren.
- Diepvries - je kunt de citroen-gember limonade en maximaal drie maanden in een diepvriesdoos bewaren; het zal goed blijven. Als je vooraf weet, dat je de limonade gaat invriezen, maak dan de gembersiroop, en pers de citroenen uit en vries dat in. Laat het ontdooien in de koelkast en voeg het water water toe, net voordat je het serveert. Dit neemt minder ruimte in beslag in je vriezer.
Geef een reactie