Dit recept voor bier bonbons, bestaat uit marshmallows met bier gevuld en bedekt met een heerlijk laagje chocola. Ze zijn bestrooid met Fleur de Sel. Het zout combineert heerlijk met de zoete smaak van de bonbon.
In plaats van een cake, taart of brood heb ik gekozen voor deze bier bonbons. Het zijn marshmallows met een vulling van bier, die omhult is met melkchocolade. Dit alles gedoopt in een klein beetje Fleur de Sel. Een explosie van smaken komt vrij in je mond. Zalig.
Omdat...
- je geen Fleur de Sel hebt, gebruik je Maldon of grof zeezout.
- je liever puur eet, gebruik je dat. Omdat het bier licht bitter is, raad ik je aan om niet voor al te puur te gaan.
- je twee vorken gebruikt om de marshmallows rond te draaien, blijven je vingers heerlijk schoon.
Heb je dit recept gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. De video's van recepten vind je terug op mijn YouTube kanaal. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
Bier bonbons
Ingrediënten
- 80 ml bier
- 2 theelepels vanille-extract
- 1 blaadje gelatine
- 100 gram Marshmallows
- 200 gram chocola melk
- 2 theelepels Fleur de Sel of grof zeezout
Notes
Instructies
- Verwarm het bier met het vanille-extract tot het bijna kookt.
- Los de gelatine hierin op (goed roeren).
- Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Snij de marshmallows doormidden.
- Besmeer met het bier gelatine mengsel en plak weer op elkaar.
- Zet een pan met water op het vuur en hang daar een vuurvaste kom boven die het water niet raakt. Smelt daar de chocolade in.
- Leg ondertussen wat bakpapier op je werkblad.
- Met twee vorken rol je de marshmallows door de gesmolten chocolade.
- Haal de marshmallows eruit en bestrooi de onderkant met wat Fleur de Sel.
- Zet op het bakpapier en laat uitharden.
- Herhaal dat voor alle bierbonbons
Geef een reactie