Dit recept voor bier bonbons, bestaat uit marshmallows met Grimbergen gevuld en bedekt met een heerlijk laagje chocola. Ze zijn bestrooid met Fleur de Sel. Het zout combineert heerlijk met de zoete smaak van de bonbon.

Bier Bonbons
In plaats van een cake, taart of brood heb ik gekozen voor deze bier bonbons. Het zijn marshmallows met een vulling van bier, omhult met melkchocolade. Dit alles gedoopt in een klein beetje Fleur de Sel.
Dit is een explosie van smaken die in één klap vrij in je mond. Zalig.
Jump to:
Wat heb je nodig voor Bier Bonbons met Grimbergen?
Om deze titel te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:

- Grimbergen - Dit bier is licht fruitig en evenwichtig zoet-bitter, met een vleugje zoethout. Je zou het kunnen vervangen door Leffe Blond, Wieckse witte of Hoegaarden witte.
- Vanille-extract - Voor een vleugje vanille smaak. Als je het aan kunt komen gebruik dan natuurlijk vanille-extract. Met dit vanille-extract recept maak je dat zelf (en dat is veel goedkoper dan zo’n klein flesje uit de winkel en je kunt er heel lang mee doen).
- Gelatine - Je kunt het als vellen of als gelatinepoeder kopen. Begin met het zacht maken van de gelatine in het water, en dan moet je het oplossen in een hete vloeistof. Voor het resultaat maakt het niet uit welke soort gelatine je gebruikt.
- Marshmallows - Gebruik grote marshmallows die je halveert.
- Melk chocola - Bevat cacao, suiker en melk. Het bevat tussen de 35 en 55 % cacao en is heerlijk zoet.
- Fleur de Sel - Heeft een verfijnde smaak en is vochtig en heeft een zachte korrelstructuur. Het is een exclusieve zoutsoort omdat het zout wordt geoogst van de toplaag van de zoutpan. Daarna wordt het niet meer bewerkt.
Hoe maak je deze Bier en Chocola Lekkernij?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.

- Verwarm het bier met het vanille-extract tot het bijna kookt (je ziet dan stoom boven de pan). Los de gelatine hierdoor op (goed roeren). Laat 30 minuten afkoelen.
- Snij de marshmallows doormidden en besmeer de binnenkant met het bier gelatine mengsel. Druk de marshmallow helften vervolgens weer op elkaar. Laat 10 minuten liggen.
- Zet ondertussen een pan met water op het vuur en hang daar een vuurvaste kom boven. Smelt de chocola au Bain-Marie (zie tips). Dip de marshmallows in de chocola tot ze helemaal bedekt zijn. En leg ze op een rek dat je bovenop een beklede bakplaat zet (dat scheelt weer opruimen) of op bakpapier.
- Bestrooi met een snufje Fleur de Sel en laat verder uitharden.
Heerlijk bij een bier menu. Start met een bier uiensoepje, dan lekker Vlaams stoofvlees met bier en friet en eindig met bier ijs met sinaasappel en stoofpeertjes in bier.
Tips & vervangingen
- Wanneer je geen Fleur de Sel hebt kun je Maldon of grof zeezout gebruiken.
- Eet je liever pure chocola? Dan kun je die ook gewoon gebruiken. Omdat het bier licht bitter is, raad ik je aan om niet voor al te puur te gaan.
- Gebruik twee vorken om de marshmallows rond te draaien in de chocola, dan blijven je vingers schoon.
- Leg de in chocola gedoopte marshmallows op een rek, waaronder je een bakplaat legt, die je bedekt met bakpapier of aluminiumfolie. Zo maak je alles makkelijk schoon.
- Smelt de chocola au bain-Marie, dan kan de chocola niet aanbranden. Dit doe je door een pan met een laagje water aan de kook te brengen. Boven het water hang je een vuurvaste kom (die het water dus niet raakt). Hierin verwarm je de chocola tot hij gesmolten is.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe

Bier Bonbons
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Ingrediënten
2 eetlepels vanille-extract
1 blaadje gelatine
100 gram marshmallows
200 gram melkchocola
2 theelepels Fleur de Sel zout of zeezout
Instructies
- Verwarm het bier met het vanille-extract tot het bijna kookt.80 ml Grimbergen, 2 eetlepels vanille-extract
- Los de gelatine hierin op (goed roeren).1 blaadje gelatine
- Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Snij de marshmallows doormidden.100 gram marshmallows
- Besmeer met het bier gelatine mengsel en plak weer op elkaar.
- Zet een pan met water op het vuur en hang daar een vuurvaste kom boven die het water niet raakt. Smelt daar de chocolade in.200 gram melkchocola
- Leg ondertussen wat bakpapier op je werkblad.
- Met twee vorken rol je de marshmallows door de gesmolten chocolade.
- Haal de marshmallows eruit en bestrooi met Fleur de Sel.2 theelepels Fleur de Sel zout
- Zet op het bakpapier en laat uitharden.
- Herhaal dat voor alle bierbonbons.
Opmerkingen:
- Gebruik twee vorken om de marshmallows rond te draaien in de chocola, dan blijven je vingers schoon.
- Leg de in chocola gedoopte marshmallows op een rek, waaronder je een bakplaat legt, die je bedekt met bakpapier of aluminiumfolie. Zo maak je alles makkelijk schoon.
- Smelt de chocola au bain-Marie, dan kan de chocola niet aanbranden. Dit doe je door een pan met een laagje water aan de kook te brengen. Boven het water hang je een vuurvaste kom (die het water dus niet raakt). Hierin verwarm je de chocola tot hij gesmolten is.
- Kamertemperatuur - Bewaar 7 dagen in een luchtdichte doos
- Koelkast - Bewaar de bierbonbons bij voorkeur bij kamertemperatuur, vanwege de hoge luchtvochtigheid in de koelkast. Maar is het buiten erg warm, dan kun je ze in de koelkast bewaren, gedurende maximaal 7 dagen.
- Diepvries - in een diepvriesdoos of zak twee maanden
Geef een reactie