Dit recept voor bier, bonbons, bestaat uit marshmallows met Grimbergen gevuld en bedekt met een heerlijk laagje chocola. Ze zijn bestrooid met Fleur de Sel. Het zout combineert heerlijk met de zoete smaak van de bonbon.
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Verwarm het bier met het vanille-extract tot het bijna kookt.
80 ml Grimbergen, 2 eetlepels vanille-extract
Los de gelatine hierin op (goed roeren).
1 blaadje gelatine
Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Snij de marshmallows doormidden.
100 gram marshmallows
Besmeer met het bier gelatine mengsel en plak weer op elkaar.
Zet een pan met water op het vuur en hang daar een vuurvaste kom boven die het water niet raakt. Smelt daar de chocolade in.
200 gram melkchocola
Leg ondertussen wat bakpapier op je werkblad.
Met twee vorken rol je de marshmallows door de gesmolten chocolade.
Haal de marshmallows eruit en bestrooi met Fleur de Sel.
2 theelepels Fleur de Sel zout
Zet op het bakpapier en laat uitharden.
Herhaal dat voor alle bierbonbons.
NOTES
1.- Wil je dit recept maken? Bestel dan met één druk op de knop alle ingrediënten: 2. Grimbergen - Kan vervangen worden door Leffe Blond, Wieckse witte of Hoegaarden witte.3. Fleur de Sel - Als je geen Fleur de Sel hebt kun je Maldon of grof zeezout gebruiken.4. Melkchocola - Eet je liever pure chocola? Dan kun je die ook gewoon gebruiken. Omdat het bier licht bitter is, raad ik je aan om niet voor al te puur te gaan (max. 70 %).5. Werken met ChocolaTips
Gebruik twee vorken om de marshmallows rond te draaien in de chocola, dan blijven je vingers schoon.
Leg de in chocola gedoopte marshmallows op een rek, waaronder je een bakplaat legt, die je bedekt met bakpapier of aluminiumfolie. Zo maak je alles makkelijk schoon.
Smelt de chocola au bain-Marie, dan kan de chocola niet aanbranden. Dit doe je door een pan met een laagje water aan de kook te brengen. Boven het water hang je een vuurvaste kom (die het water dus niet raakt). Hierin verwarm je de chocola tot hij gesmolten is.
Kamertemperatuur - Bewaar 7 dagen in een luchtdichte doos
Koelkast - Bewaar de bierbonbons bij voorkeur bij kamertemperatuur, vanwege de hoge luchtvochtigheid in de koelkast. Maar is het buiten erg warm, dan kun je ze in de koelkast bewaren, gedurende maximaal 7 dagen.
Diepvries - in een diepvriesdoos of zak twee maanden
8. De weergegeven voedingswaarde is per bierbonbon.