Ben je op zoek naar een frisse, snelle salade die toch vol van smaak is? Deze surimi salade met appel en komkommer in romige cocktailsaus is een echte aanrader!
Wat ik zo fijn vind aan dit recept, is dat je met een paar simpele ingrediënten een heerlijk gerecht op tafel zet. De combinatie van knapperige appel, frisse komkommer en zachte surimi, samengebracht met een romige smaak, maakt dit een perfecte salade voor elke gelegenheid.
Makkelijke Surimi Salade met Zelfgemaakte Cocktailsaus voor een Lichte Lunch
Surimi, niet iedereen houdt ervan, maar ik kan er niet vanaf blijven. Wanneer ik ze in huis heb, gaan ze altijd op. En wat ik zo fijn vind aan dit recept is dat het zo snel te maken is en toch zoveel smaak biedt.
Dit recept is ideaal voor die momenten dat je iets makkelijks en lekker wilt serveren. De eieren en surimi geven de salade vulling, terwijl de appel en komkommer het een frisse smaak geeft.
Het citroensap zorgt ervoor dat de appel niet verkleurt en geeft een extra citrusfris aan de salade. En mijn zelfgemaakte cocktailsaus is echt de kers op de taart – zo simpel en zo lekker!
Lekkere Salade, Gezellig en Kleurrijk
Deze surimi salade is niet alleen lekker te maken, maar ziet er ook gezellig en kleurrijk uit op tafel. Het is ideaal voor drukke dagen waarop je toch iets lekkers met groenten wilt eten.
En het mooie is: je hebt er geen ingewikkelde ingrediënten voor nodig. Met een paar basisingrediënten en wat creativiteit zet je deze frisse salade zo in elkaar. Probeer het eens, je zult versteld staan hoe lekker en snel dit recept is.
Top Tip
Je kunt de cocktailsaus tot een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Roer vlak voor je het gaat gebruiken nog even door.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
Voor de salade
Voor de cocktailsaus
- 100 ml slagroom
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel whisky
- ⅛ theelepel paprikapoeder, zoet
Voor de Surimi Salade
- 1 komkommer
- 1 appel Granny Smith
- 1 eetlepel citroensap
- 2 hardgekookte eieren maat M, afgekoeld en gepeld
- 200 gram surimi
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Maak de cocktailsaus
- Klop de slagroom met een mixer tot een dikte vergelijkbaar met yoghurt.100 ml slagroom
- Voeg het kerriepoeder, de mayonaise, de whisky en het paprikapoeder toe en roer alles goed door elkaar.2 eetlepels kerriepoeder, 2 eetlepels mayonaise, 1 theelepel whisky, ⅛ theelepel paprikapoeder, zoet
- Proef de saus en voeg extra kerriepoeder, mayonaise of paprikapoeder toe als je dat lekker vindt.
Maak de salade
- Schil de komkommer, snijd hem in de lengte doormidden en schraap het vruchtvlees eruit met een lepel. Snijd de komkommer daarna in kleine stukjes.1 komkommer
- Verwijder de kern van de appel en snijd de appel in kleine blokjes. Meng de blokjes met het citroensap om verkleuring te voorkomen.1 appel, 1 eetlepel citroensap
- Pel de afgekoelde eieren en snijd ze in kleine blokjes.2 hardgekookte eieren
- Snijd de surimi in kleine stukjes.200 gram surimi
- Doe de blokjes ei, appel, komkommer en surimi in een grote schaal. Meng alles goed door elkaar.
Serveren
- Schep de salade op een mooi bord en garneer met de cocktailsaus.
Opmerkingen:
Deze salade kun je alleen bewaren wanneer je nog geen cocktailsaus hebt toegevoegd.
- Koelkast: Bewaar de salade in een luchtdichte bewaardoos in de koelkast, zo blijft hij een dag goed.
Geef een reactie