Een surimi salade recept met zelfgemaakte cocktail saus. Lekker als een lunch recept op warme dagen of een bijgerecht bij de BBQ. Met frisse komkommer en appel.
Een makkelijk recept voor een heerlijke zomerse frisse salade. Surimi met komkommer en appel. De saus maak je zelf, zonder pakjes en zakjes en met echte Whiskey.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!Â
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlSurimi salade met zelfgemaakte cocktailsaus
Ingrediënten
- 2 eieren (maat M)
- 1 granny smith appel
- 1 komkommer
- 1 eetlepel citroensap
- 200 gram surimi
- 100 ml slagroom
- 2 eetlepels curry powder
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel whiskey
- â…› theelepel paprikapoeder
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
- Kook de eieren hard en laat afkoelen.
- Schil de komkommer, halveer en schraap met een lepel het vruchtvlees eruit.
- Snij de komkommer in kleine partjes.
- Klop voor de cocktailsaus de slagroom tot yoghurtdikte. Voeg de curry, mayonaise, whisky en paprikapoeder toe en roer goed door. Proef en breng eventueel op smaak met extra curry, mayonaise of paprikapoeder.
- Haal de kern uit de appel en snij in kleine blokjes.
- Meng de appelblokjes met het citroensap, zodat ze niet verkleuren.
- Snij de eieren in kleine blokjes.
- Hak ook de surimi klein.
- Meng in een schaal de eieren, appel, komkommer en surimi goed door elkaar.
- Garneer met de cocktailsaus en serveer.
Geef een reactie