Serveer op je feestje deze heerlijke Italiaanse borrelhapjes. Gemaakt van pure ingrediënten en heel makkelijk te maken. Serveer ze op een borrelplank of laat ze rondgaan. Lekkere en simpele recepten!
Ben jij net als ik ook zo dol op Italiaans eten? Zo lekker, want Italianen kunnen koken. Zonder daarmee natuurlijk enig andere bevolkingsgroep tekort te willen doen.
Het wil nu eenmaal zo dat ik de Hollandse pot kan waarderen, maar gaan we het hebben over Italiaans, Oosters of Indiaas dan spring ik echt een gat in de lucht.
Zijn er dan ook smaken die ik niet waardeer? Nee, dat is een beetje mijn probleem, ik vind vrijwel alles lekker (kan ook weleens onhandig zijn hoor). Maar ik heb gewoon mijn voorkeuren.
Wat ik bovendien ook leuker vindt dan het hoofdgerecht is het voorgerecht / hapje of het toetje. Daar ben ik met het plannen van een menu altijd zo uit. En dat wil ik natuurlijk ook met jullie delen, dus hierbij 6 Italiaanse borrelhapjes. Van mij voor jou. Bon appetit!
6 Italiaanse borrelhapjes
Rolletje carpaccio

Carpaccio, ontstaan in Venetië, een echt Italiaans gerecht. En in plaats van het voorgerecht wordt het hier als een rolletje carpaccio geserveerd.
Met een vulling van rucola, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en een heerlijke dressing. Alles op smaak gebracht met zout en peper. Een elegant hapje dat makkelijk te maken is.
Mini lasagne cups

Lasagne, een traditioneel gerecht uit het midden van Italië, is altijd lekker. Maar in de traditionele vorm niet zo geschikt voor een feestje.
Deze mini lasagne cups met een heerlijke bolognese gehaktvulling en een Mozzarella topping eet je gewoon in de hand.
Knoflookbrood

Of het typisch Italiaans is, weet ik niet zeker, maar wij eten het heel vaak als we in Italië op vakantie zijn, dus voor mij hoort het bij dit land: Knoflookbroodjes.
Met een topping van knoflookboter, Parmezaanse kaas en typische Italiaanse kruiden zoals blaadjes basilicum en tijm.
Polenta cups gevuld met Italiaanse vulling

Polenta wordt traditioneel gegeten in Noord-Italië. Maak er deze cups van en vul ze met een mengsel van ondermeer tomaat en chorizo en je hebt een heerlijk Italiaans borrelhapje.
Een romig bakje met een frisse vulling: polenta cups met een Italiaanse vulling. Dat is echt lekker!
Mango prosciutto hapjes

Uit de regio Parma wordt de prosciutto (oftewel Parmaham) geproduceerd. Het is beschermd erfgoed en alleen ham die daar wordt gemaakt mag zo heten.
Maak er deze heerlijke mango prosciutto hapjes van. Dat zal zeker smaken.
Italiaans gevulde eieren met pancetta

Deze eieren zijn gevuld met typisch Italiaanse ingrediënten zoals balsamico azijn en pancetta. Een romige en smaakvolle vulling.
Makkelijk te maken recept voor Italiaanse gevulde eieren (en zeker niet alleen lekker met Pasen). Serveer deze topper op je volgende feestje en iedereen staat versteld van de smaak!
Geef een reactie